Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής: πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε! (2)







Για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.


Ακούγονται και γράφονται τερατολογίες όσον αφορά τα πιθανά οικονομικά οφέλη από τη χρήση ανακλαστική μόνωσης / θερμομόνωσης στην κεραμοσκεπή. Ποσοστά μείωσης ως 40% στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος!


Είναι αστήρικτες αυτές οι υπερβολές και η αλήθεια είναι ότι το ακριβές όφελος είναιδύσκολο να υπολογισθεί γιατί υπεισέρχονται πολλές παράμετροι όπως ο προσανατολισμός του σπιτιού,το κλίμα της περιοχής,οι θερμοκρασιακές εξάρσεις,οι συνήθειες των ενοίκων κλπ. 

Μπορούμε να περιμένουμε μια οικονομία 10-20% στο κόστος του κλιματισμού αλλά το κυριότερο είναι αυξημένη θερμική άνεση όταν δεν χρησιμοποιείται κλιματισμός,πράγμα και το πιο σύνηθες στις θερινές εξοχικές κατοικίες .

Το μεγάλο μπέρδεμα γίνεται με την ονοματολογία!

Η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση έχει κανονικά ένα σημαντικό πάχος και αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις ανακλαστικών φραγμάτων συνδυασμένες με ινώδη υλικά ή πλαστικά υλικά με εγκλεισμένο αέρα .

 Στη μόνωση αυτή μπορεί να αποδοθεί ένας αριθμός R,μια δηλαδή θερμική αντίσταση.

Αυτά τα υλικά που δουλεύουμε στη Ελλάδα είναι στην ουσία ανακλαστικά φράγματα και βασίζονται μόνο στην ανάκλαση και όχι και στον εγκλωβισμό του αέρα όπως κάνει η ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση.

Το σωστό είναι λοιπόν να τα αποκαλούμε ανακλαστικά φράγματα άσχετα αν έχουν μονή ή διπλή στρώση με φυσαλίδες αέρα.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για θερμομόνωση για τόσο μικρά πάχη!

Αυτό που θέλω να πω είναι ουσιαστικά ότι είτε πληρώσετε 1 euro/m2 για να βάλετε άνα απλό ανακλαστικό φράγμα χωρίς πρόσθετες στρώσεις,είτε πληρώσετε  5 euro/m2 για να βάλετε ένα ανακλαστικό φράγμα με προσαρτημένες στρώσεις φυσαλίδων,το κέρδος θα είναι πρακτικά το ίδιο.

Κι αν κάποιος θα αμφισβητούσε εμένα θα είναι δύσκολο να αμφισβητήσει τη RIMA - Reflective Insulation Μanufacturers Association, αυτούς δηλαδή τους ίδιους που κατασκευάζουν τα συναφή προϊόντα.

Το επιμύθιο:


Xρησιμοποιήστε ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης στις θερινές σας κατοικίες σε συνέργεια με τη συμβατική θερμομόνωση όπως την ξέρουμε εδώ και δεκαετίες.

Μη σας απασχολεί αν το προϊόν είναι απλό ανακλαστικό φράγμα ή αν έχει μονή ή διπλή φυσαλίδα γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι περίπου το ίδιο.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση στέγης: Η αλήθεια σε λίγες λέξεις! (1)

Για ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση κεραμοσκεπής στις καλύτερες τιμές,καλέστε στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός - ΜΒΑ - DipM






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου