Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Θερμομονωτικά χρώματα νανοτεχνολογίας: Η ψυχρή αλήθεια (2)







2o μέρος


Τότε γιατί πουλάτε αυτά τα χρώματα;

Πριν απαντήσω θα σας πρότεινα να ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω άρθρο:

Ψυχρά χρώματα - θερμομονωτικά χρώματα (;) για ταράτσες: Η ψυχρή αλήθεια (1)


Πουλάμε λοιπόν αυτά τα χρώματα μόνο για ορισμένες περιπτώσεις και μόνο στα πλαίσια μιας ολιστικής δομοφυσικής παρέμβασης στον ιστό του σπιτιού.

Και για το πούμε με απλά λόγια ποτέ δεν θα προβάλαμε σκόπιμα παραπλανητικούς ισχυρισμούς για θαυματουργά, θερμομονωτικά χρώματα νανοτεχνολογίας που βασίζονται σε έρευνες στης NASA και πράσινα άλογα. 

Ή για χρώματα που περιέχουν μαγικά συστατικά και βασίζονται σε μυστικές φόρμουλες.

Για χρώματα που ξεπερνούν την επιστήμη και βάζουν σε δοκιμασία τις αρχές της Φυσικής και τα οποία θα κόψουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ή της θέρμανσης στη μέση.

Αν όμως κάποιος πρόκειται να κάνει την βαφή των τοίχων του έτσι κι αλλιώς, εκεί θα του προτείναμε να δώσει κάτι παραπάνω και να επιλέξει ένα θερμοανακλαστικό χρώμα. 
Και μάλιστα αφού αναλύσουμε την περίπτωσή του και διαπιστώσουμε ότι όντως αξίζει τον κόπο.

Είναι βασική ευθύνη όλων ημών που πουλάμε προηγμένα δομικά υλικά να μεγιστοποιούμε το όφελος του πελάτη και όχι τα ποσά που μπαίνουν στις τσέπες μας. Και γι αυτό χρειάζεται στέρεο τεχνικό και ηθικό υπόβαθρο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα χρώματα εσωτερικής χρήσης. 

Μπορούν να κάνουν αρκετά πράγματα όπως να βελτιώσουν την θερμική άνεση των ενοίκων και την υγιεινή του εσωτερικού αέρα αλλά και να αποτρέψουν τις συμπυκνώσεις και τη δημιουργία μούχλας:

Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι συμβάλλουν διακριτά στη θερμομόνωση των τοίχων.

Δεν υπάρχουν λοιπόν θερμομονωτικά χρώματα και η χρήση του όρου είναι καταχρηστική. 

Όπως και δεν υπάρχουν διαφανή προϊόντα νανοτεχνολογίας που κάνουν μονώσεις και στεγανοποιήσεις σε δώματα και στέγες,θέμα το οποίο θα πιάσουμε στο σύντομο μέλλον.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Για "θερμομονωτικά" / ψυχρά / θερμοανακλαστικά χρώματα νανοτεχνολογίας σε προσιτές τιμές, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου