Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Μόνωση / ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος μπετόν από κτυπογενείς ήχους (1)






Η μόνωση ενός δαπέδου / πατώματος μπετόν από τους ανεπιθύμητους ήχους των επάνω - ηχομόνωση - θα έπρεπε να είναι μια νομοθετικά επιβαλλόμενη διαδικασία.

Πράγματι η κατάσταση στα αμόνωτα σπίτια είναι αφόρητη και το κακό είναι ότι λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς εκ των υστέρων κι αυτά δαπανηρά και ατελέσφορα.

Η μόνωση δαπέδου / πατώματος μπετόν από κτυπογενείς ήχους θα πρέπει λοιπόν να προβλέπεται σαν βασικό συστατικό της κατασκευής.

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ακούει παιδιά που πηδάνε ασταμάτητα,πόρτες του χτυπάνε, κρεβάτια που τρίζουν και τα συναφή.

Αν εμπλέκεστε με μια καινούρια κατοικία κάντε τη σωστή κίνηση από την αρχή. Φροντίστε για την ηχομόνωση των δαπέδων σας. 
Συνεννοηθείτε με τους επάνω σας κι αν χρειαστεί πληρώστε μέρος της δαπάνης. Μιλήστε επίσης για το θέμα και με τους κάτω σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει μια ηχομόνωση δαπέδου / πατώματος είναι το πλωτό ή κολυμβητό δάπεδο.

Βάζουμε δηλαδή ένα μαλακό,ηχομονωτικό υλικό υλικό σε μορφή ρολού ανάμεσα στην κυρίως πλάκα και στο εξισωτικό γαρμπιλομπετόν ή τσιμεντοκονία που πέφτει για να πάρει τις αλφαδιές και να έχουμε μια οριζόντια και επίπεδη επιφάνεια στην οποία θα κολληθεί η τελική επένδυση.

Αυτό το ηχομονωτικό υλικό συλλαμβάνει τους θορύβους πριν περάσουν στην κυρίως πλάκα δρώντας σαν αποσβεστήρας.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να επιλέξουμε ένα υλικό που να έχει δυνατότητες μεγάλης απόσβεσης, κι αυτό το διαπιστώνουμε από την πιστοποίηση του βλέποντας πόσα ντεσιμπέλ κόβει.

Αλλά θα πρέπει η ηχομόνωση του δαπέδου να αντέξει και σε βάθος χρόνου κι έτσι πρέπει να αποκλείσουμε κάποια υλικά όπως τα διογκωμένα πολυαιθυλένια που είναι παραμορφώσιμα κάτω από συνεχείς πιέσεις και να επιλέξουμε κάτι που θα έχει χαμηλό ερπυσμό / παραμόρφωση με την πάροδο του χρόνου.

Και βέβαια το πιο βασικό για μια πετυχημένη μόνωση δαπέδου από τους κτυπογενείς ήχους είναι να μπει σωστά το υλικό,χωρίς κενά / ηχογέφυρες και χωρίς επαφή με τους συνορεύοντες τοίχους για να μην υπάρχει πλευρική μετάδοση των ήχων.

Πολύ καλά υλικά και σε άκρως λογικές και προσιτές τιμές είναι το Phonoblock και το Aesse 2200 που έχουμε στη γκάμα μας.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Μόνωση δαπέδων / πατωμάτων μπετόν από ήχους: Πλωτά / κολυμβητά δάπεδα (2)

Για μόνωση δαπέδου / πατώματος μπετόν από κτυπογενείς ήχους καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου