Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Κόλλες πλακιδίων για πισίνες και εποξειδικοί αρμόστοκοι: Θεσσαλονίκη - καλύτερες τιμές





Για κόλλες πλακιδίων για πισίνες στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Οι πισίνες αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση για τις κόλλες πλακιδίων (κόλλες για πλακάκια) και τους αρμόστοκους λόγω των πραγματικά δύσκολων συνθηκών που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν: διαρκής υδροστατική πίεση,ενδεχόμενη αρνητική πίεση,χημικές προσβολές από το χλώριο και τα απολυμαντικά κλπ.

Συνεπώς χρειάζεται μια καλή εύκαμπτη / παραμορφώσιμη κόλλα  ελαχίστων προδιαγραφών C2TES1 και αρμόστοκοι κατά προτίμηση εποξειδικοί δύο συστατικών για μέγιστη αντοχή στα χημικά.

Πρώτα ελέγχουμε την επιπεδότητα του υποστρώματος και αν χρειαστεί προχωράμε σε εξίσωση / ομαλοποίηση με έτοιμα επισκευαστικά κονιάματα της ανάλογης κοκκομετρίας.

Στη συνέχεια και πριν εφαρμόσουμε τις κόλλες πλακιδίων μεριμνούμε για τη στεγανοποίηση της κατασκευής. Δεν πρέπει η πισίνα να χάνει νερά αλλά δεν πρέπει να παίρνει και νερά από έξω όταν είναι άδεια το χειμώνα.

Τα καλύτερα υλικά για την περίπτωση αυτή είναι τα εύκαμπτα,επαλειφόμενα, στεγανοποιητικά τσιμεντοειδή δύο συστατικών όπως το Kristoflex της Kristo.

Aφού εξασφαλίσουμε τη στεγανοποίηση, εφαρμόζουμε χαμηλού μέτρου ελαστικότητας,εύκαμπτες κόλλες πλακιδίων για μια σίγουρη και εύκαμπτη συγκόλληση των πλακιδίων.

Ακολουθεί η αρμολόγηση των αρμών με εποξειδικό αρμόστοκο ή με τροποποιημένο με πολυμερή, τσιμεντοειδή αρμόστοκο. Η προτίμησή μας είναι ο εποξειδικός αρμόστοκος γιατί αντέχει καλύτερα στο δυσμενές περιβάλλον της πισίνας.

Επειδή όμως το παιχνίδι χάνεται ή κερδίζεται στις λεπτομέρειες θα πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα όλα τα ειδικά σημεία και οι αρμοί.

Όλοι οι αρμοί γύρω από σκίμερ,φωτιστικά και διερχόμενους σωλήνες θα πρέπει να σφραγισθούν με ένα εύκαμπτο τσιμεντοειδή στόκο όπως το Krimastic.

Eπίσης όλοι οι αρμοί διαστολής χρειάζονται μια ελαστομερή μαστίχη που μπορεί να είναι κάποια ουδέτερη σιλικόνη ή κάποια φόρμουλα με πολυσουλφίδια. Γενικά στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται κι ένα primer.

Για μια μεγάλη γκάμα από εύκαμπτες και στεγανές κόλλες πλακιδίων  (κόλλες για πλακάκια) στις καλύτερες τιμές,μπορείτε να μας καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Επίσης εδώ υπάρχουν εποξειδικοί αρμόστοκοι και κάθε είδους στεγανοποιητικά υλικά για πισίνες.

Πιάστε το θέμα σωστά από την αρχή γιατί μετά θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε!

Ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω συναφή άρθρα:


Εποξειδικά χρώματα - βαφές για πισίνες




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου