Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Γεωπλέγματα και γεωσυνθετικά υλικά στις καλύτερες τιμές (1)








Γεωπλέγματα και λοιπά γεωσυνθετικά υλικά στις καλύτερες τιμές μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900.

Συγκεκριμένα μπορείτε τα βρείτε:

- γεωπλέγματα 

- μη υφαντά γεωυφάσματα από πολυεστέρα ή πολυπροπυλένιο

- υφαντά γεωυφάσματα για ενισχύσεις εδαφών

- γεωσυνθετικούς αργιλικούς φραγμούς / GCLs που είναι μπεντονιτικά liners / μεμβράνες για στεγανοποίηση σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμάτων / ΧΥΤΑ,λιμνοδεξαμενές,σήραγγες,κανάλια απορροής αλλά και κτιριακά έργα.

- γεωδίκτυα και γεωσύνθετα αποστράγγισης

- γεωμεμβράνες

Προς άρση παρεξηγήσεων να ξεκαθαρίσουμε ότι γεωσυνθετικά είναι όλα τα παραπάνω υλικά, συνθετικά υλικά δηλαδή που χρησιμοποιούνται στα γεωτεχνικά έργα για σταθεροποιήσεις και εξυγιάνσεις εδαφών και γενικά για παροχή λύσεων σχετικών με εδάφη σε έργα πολιτικού μηχανικού.

Γεωσύνθετα λέγονται τα υλικά που αποτελούνται από συνδυασμούς γεωσυνθετικών υλικών. Για παράδειγμα ένα γεωδίκτυο με γεωυφάσματα επικολλημένα στη μία ή την άλλη πλευρά.

Τα γεωπλέγματα τώρα είναι πλέγματα από κάποιο συνθετικό υλικό που μπορεί να είναι πολυπροπυλένιο ή πολυαιθυλένιο ή πολυεστέρας.

Τα χρησιμοποιούμε σε έργα πολιτικού μηχανικού για να προσδώσουμε εφελκυστικές αντοχές στα εδάφη. Διατίθενται σε πολλούς τύπους και για πληροφορίες και τιμές καλέστε στο 2310 428900.

Τα γεωπλέγματα έχουν την όψη ανοιχτού κανάβου από τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα μοτίβα. Το χώμα περνάει μέσα από τα ανοίγματα και γίνεται ένα με το γεώπλεγμα και συμπεριφέρεται μαζί του σαν ένα σύνθετο υλικό.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης,σε απότομα πρανή,σε υποβάσεις δρόμων σε έργα οδοποιίας και σε διάφορες περιπτώσεις θεμελιώσεων.

Η κύρια λειτουργία λοιπόν ενός γεωπλέγματος είναι ο οπλισμός / ενίσχυση των εδαφών. Οι κύριες κατηγορίες τους είναι τα μονοαξονικά που έχουν μεγαλύτερες αντοχές ως προς τη μια κατεύθυνση και τα διαξονικά που έχουν τις ίδιες αντοχές προς όλες τις κατευθύνσεις.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:

Γεωπλέγματα: Ότι πρέπει να γνωρίζετε - ειδικές τιμές (2)

Ρίξτε επίσης μια ματιά εδώ:

Γεωπλέγματα - γεωσυνθετικά υλικά



Γεωπλέγματα και λοιπά γεωσυνθετικά υλικά στις καλύτερες τιμές μπορείτε να βρείτε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου