Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Επισκευαστικά κονιάματα με αναστολείς διάβρωσης για αποκαταστάσεις ενανθρακωμένου μπετόν (2)






Για επισκευαστικά κονιάματα και γενικά για υλικά επισκευής,συντήρησης,προστασίας και αποκατάστασης κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα στις καλύτερες τιμές,τηλεφωνείτε μαs στο 2310 428900 / Θεσσαλονίκη.


Μέρος 2ο

Τρόπος χρήσης - εφαρμογή

Η καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα είναι ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό για τη διάρκεια ζωής στο χρόνο και τη δομική συνεργασία των επισκευαστικών κονιαμάτων με την κατασκευή.

Το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι υγιές,συνεκτικό,ελαφρά αγριεμένο και απαλλαγμένο από κάθε λογής ρύπους που θα μπορούσαν να καταστήσουν την πρόσφυση επισφαλή. 

Οι διαβρωμένοι ολισμοί θα πρέπει να καθαριστούν με αμμοβολή σε κατάσταση γυμνού μετάλλου κι αν αυτό δεν είναι εφικτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας μετατροπέας σκουριάς:


Επισκευή μπετόν: Εξουδετερωτής - μετατροπέας σκουριάς Dephop 2


Ακολουθεί μια επάλειψη αντιδιαβρωτικού κονιάματος κατά προτίμηση με αναστολείς διάβρωσης σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο:


Τα δύο συστατικά του κονιάματος ανακατεύονται επιμελώς με αργόστροφο δράπανο έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα απόλυτα ομοιογενές προϊόν χωρίς συσσωματώματα. 

Ανάλογα με το επιθυμητό πάχος επέμβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο τύπος BS-38 για πάχη 3-20mm ή ο  BS-39 για πάχη 10-50mm. 

Ιδανικό φινίρισμα θα ήταν μια στρώση BS-38 finish που μπορεί να εφαρμοσθεί σε μικρά πάχη έως 1mm.

H τεχνολογία των επισκευαστικών κονιαμάτων με διαχεόμενους αναστολείς διάβρωσης οδηγεί σε επισκευές και αποκαταστάσεις με πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής,γεγονός που σε μεσομακροπρόθεσμο μέλλον ρίχνει σημαντικά το κόστος των δομητικών επεμβάσεων.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:



Για επισκευαστικά κονιάματα και γενικά για υλικά επισκευής,συντήρησης,προστασίας και αποκατάστασης κατασκευών από οπλισμένο σκυρόδεμα στις καλύτερες τιμές,καλέστε μαs στο 2310 428900 / Θεσσαλονίκη.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου