Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης: Τοποθέτηση - τιμή (2)








Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης και λοιπά στεγανωτικά παρελκόμενα,μπορείτε να βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


2ο μέρος

Συνεπώς έχει νόημα να πληρώσουμε κάτι παραπάνω για να προμηθευτούμε μεγαλύτερα βάρη.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μια αναπνέουσας μεμβράνης - εκτός από το προφανές που φανερώνει και  το όνομά της - είναι ότι μπορεί να μπει σε όλων των ειδών τις στέγες,θερμές και ψυχρές ενώ οι ασφαλτικές μεμβράνες που χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη Ελλάδα είναι προορισμένες μόνο για ψυχρές και αεριζόμενες στέγες.

Από την άλλη πλευρά το μεγαλύτερο τους μειονέκτημα είναι ότι είναι ευάλωτες στη θερμική γήρανση που τις υποβάλλουμε στη Ελλάδα με τη λάθος τοποθέτησή τους.

 Γι αυτό και προτείνουμε τη χρήση σγκεκριμένης μεμβράνης που είναι σε θέση να καλύψει τα ανομήματα της λάθος εφαρμογής:



Πρόκειται για μεμβράνη που μπορεί να αντέχει τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κάτω από τα κεραμίδια κατά τους θερινούς μήνες και που είναι ικανές να αποδομήσουν τις περισσότερες ατμοδιαπερατές μεμβράνες.

Το πρόβλημα ξεκινάει από τον πάντα ανεπαρκή αερισμό μιας και στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται παρά σπάνια οι αεριζόμενοι κορφιάδες.

Τοποθέτηση

Oι αναπνέουσες μεμβράνες μπορούν να καθήσουν απ' ευθείας πάνω στο θερμομονωτικό υλικό και δεν χρειάζονται αερισμό από την κάτω πλευρά τους όπως οι ασφαλτικές.

 Μπορούν να πατήσουν πάνω στα ψαλίδια και μπορούν ακόμη να πατήσουν και πάνω σε πέτσωμα από ένα βάρος και πάνω. Αυτό αναφέρεται στο τεχνικό φυλλάδιο του προϊόντος.

Από την επάνω πλευρά τους χρειάζονται αερισμό που μπορεί να δοθεί με επιτεγίδες οι οποίες εξασφαλίζουν παράλληλα και την απορροή των νερών που τυχόν διεισδύουν από τα κεραμίδια. Αν δεν υπάρχει αερισμός,η μεμβράνη θα καταστραφεί σε 2-3 καλοκαίρια.

Είναι λάθος χρήση το να μπαίνουν πάνω σε πέτσωμα και κάτω από τα ασφαλτικά κεραμίδια.

Η σύσταση μας είναι να δώσετε κάτι παραπάνω και να βάλετε τη μεμβράνη που περιγράφεται στο ανωτέρω link.


Tέλος το 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπής / στέγης και λοιπά στεγανωτικά παρελκόμενα,μπορείτε να βρείτε στις καλύτερες τιμές στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου