Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Αναπνέουσα μεμβράνη κεραμοσκεπών / στεγών: Είδη - τιμές (1)








Για αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές και ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Ατμοδιαπερατή μεμβράνη κεραμοσκεπών είναι αυτή που επιτρέπει την άνετη διάχυση των υδρατμών μέσα από τη μάζα της σε αντίθεση με τις κλασσικές ασφαλτικές μεμβράνες που δρουν σαν φράγματα υδρατμών.

Για τις αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών / στεγών είχαμε γράψει εδώ:


Αναπνέουσες μεμβράνες κεραμοσκεπών: Τα γεγονότα


Kι εδώ είχαμε γράψει για τη μεμβράνη που ταιριάζει καλύτερα στο θερμό κλίμα της Ελλάδας:


Θα δείτε πάντα στα προϊόντα αυτά ένα συντελεστή ατμοδιαπερατότητας Sd να τα χαρακτηρίζει.  

Ο συντελεστής αυτός εκπεφρασμένος σε μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το γινόμενο του συντελεστή αντίστασης στη διάχυση των υδρατμών μ επί το πάχος της αναπνέουσας μεμβράνης.

Ο συντελεστής αυτό χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη μεμβράνη και όχι το υλικό από το οποίο αποτελείται! Το υλικό χαρακτηρίζεται από το μ.

 Ο συντελεστής ατμοδιαπερατότητας Sd εκφράζει το πάχος ενός στρώματος αέρα σε ηρεμούσα κατάσταση που θα είχε την ίδια αντίσταση στη διάχυση των υδρατμών με τη συγκεκριμένη μεμβράνη.

Αν σας μπέρδεψα,κρατήστε μόνο ότι θέλουμε αυτό το Sd να είναι όσο το δυνατό μικρότερο και πάντως κάτω από το 0,10m.

Μια αναπνέουσα μεμβράνη αποτελείται συνήθως από τρεις στρώσεις. 
Τη μεσαία που είναι μια ημιδιαπερατή μεμβράνη από κάποιο πολυμερές και αποτελεί το κύριο μέρος της και δυο στρώσεις εκετέρωθέν της που είναι δευτερεύουσας σημασίας από δομοφυσικής πλευράς και ο ρόλος τους είναι απλά η μηχανική προστασία της μεσαίας στρώσης.

Αυτή λοιπόν η μεσαία στρώση αφήνει τους υδρατμούς να περνάνε από τη μάζα της ενώ δεν αφήνει το νερό σε νορμάλ συνθήκες.
 Και νορμάλ είναι οι συνθήκες όταν το νερό δεν συσσωρεύεται πάνω σε μια μεμβράνη που σακουλιάζει, γεγονός που υποδηλώνει λάθος τοποθέτηση.

Υπάρχουν πολλά βάρη για τις μεμβράνες αυτές,βάρη που κυμαίνονται συνήθως από 100-220 gr/m2.

Ένα μεγαλύτερο βάρος σημαίνει και περισσότερη ασφάλεια μιας και οι πιθανότητες μηχανικής κατάχρησης της μεσαίας μεμβράνης μειώνονται.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:




Για αναπνέουσες / ατμοδιαπερατές και ασφαλτικές μεμβράνες κεραμοσκεπών στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου