Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Μεμβράνες PVC Armourplan SM της IKO για μόνωση δώματος: Τοποθέτηση (1)






Οι μεμβράνες PVC Armourplan SM της IKO είναι μεμβράνες οπλισμένες με πολυεστερικό ύφασμα που τους προσδίδει πολύ μεγάλες μηχανικές αντοχές.

Προορίζονται για τη μόνωση - στεγανοποίηση δώματος.

Τοποθετούνται με μηχανικές στηρίξεις και μπορούν να μείνουν εκτεθειμένες στις υπεριώδεις και γενικά στις καιρικές συνθήκες για πολλές δεκαετίες.

Εναλλακτικά υπάρχει δυνατότητα συγκόλλησης με ειδική κόλλα και βέβαια μπορούν να τοποθετηθούν και ελεύθερα αν θα υπάρξει το κατάλληλο έρμα επάνω τους.

Η συγκόλληση των αρμών τους μπορεί να γίνει με χειροκίνητο πιστόλι θερμού αέρα ή και με πλήρως αυτοματοποιημένους μηχανισμούς. Η ελάχιστη επικάλυψη των αρμών σε περίπτωση μηχανικής στήριξης ορίζεται στα 11cm ενώ σε περίπτωση ερματισμένης τοποθέτησης οι απαιτήσεις είναι μικρότερες: 6cm.

To ελάχιστο πλάτος συγκόλλησης μεταξύ δύο παρακείμενων φύλλων στην περίπτωση μηχανικής στήριξης ορίζεται στα 6cm με το πιστόλι και στα 3cm με το αυτόματο μηχάνημα.

Mε το πιστόλι γίνεται μια πρώτη συγκόλληση με πονταρισιές κάθε 20-30cm για να εξασφαλισθεί ότι τα φύλλα βρίσκονται στη σωστή θέση και μετά γίνεται η πλήρης συγκόλληση ενώ οι τηγμένες επιφάνειες πατιούνται γερά με ειδικό ρολά για την επίτευξη ομοιογενούς και αξιόπιστης συγκόλλησης.

 Σε κάθε περίπτωση οι ενώσεις θα ελεγχθούν ως προς τις συγκολλήσεις τους με αιχμηρό εργαλείο και αν χρειαστεί να ληφθούν τα δέοντα  διορθωτικά μέτρα.

Η μηχανική στερέωση των μεμβρανών γίνεται όταν δεν προβλέπεται έρμα με γαλβανισμένες βίδες αναλόγου μήκους. Το μήκος τους εξαρτάται από το υπόστρωμα και το πάχος του θερμομονωτικού υλικό,αν υπάρχει.

Οι βίδες εφαρμόζονται πάντα με την παρεμβολή κάποιας τυποποιημένης ροδέλας που κατανέμει ομοιόμορφα τις τάσεις από ανεμοπίεση σε μεγαλύτερες επιφάνειες έτσι ώστε να μην υπάρχουν σχισίματα και αστοχίες. 

Οι αποστάσεις ανάμεσα στις βίδες παίζουν ανάλογα με την περιοχή και η απόφαση παίρνεται κατά περίπτωση με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

Η στήριξη γίνεται στην άκρη του φύλλου που θα καλυφθεί από το γειτονικό ώστε οι διατρήσεις να μην είναι εκτεθειμένες άμεσα στον καιρό.

Πληροφορίες σχετικά με τις μεμβράνες PVC Armourplan SM της IKO μπορείτε να βρείτε εδώ:


Μεμβράνες PVC Armourplan της IKO σε άφθαστη ποιότητα και τιμές


Τέλος του 1ου μέρους

Για μεμβράνες PVC για μόνωση - στεγανοποίηση δώματος στις καλύτερες τιμές, μπορείτε να καλείτε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου