Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες: Τιμές - συμβουλές (2)








Για εποξειδικά / εποξικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες τηλεφωνήστε μας στο 2310 402152 - Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική.


2ο μέρος

Για την καθολική προετοιμασία του δαπέδου έτσι ώστε να είναι ομαλό,λείο και προσφύσιμο μπορεί να απαιτηθεί τρίψιμο με μηχανικό τριβείο,σφαιροβολή ή και ένα μπάνιο με αραιό υδροχλωρικό οξύ. Όλα αυτά σχετίζονται με το μέγεθος,τη χρήση και την κρισιμότητα του έργου.

Κατά τόπους μπορούν να απαιτηθούν γεμίσματα,στοκαρίσματα και εξομαλύνσεις και αυτό μπορεί να γίνει με κατάλληλους εποξειδικούς στόκους ή ρητινοκονιάματα ανάλογα και με το πάχος της απαιτούμενης παρέμβασης.

Τα εποξειδικά / εποξικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες είναι πολύ ευαίσθητα όσον αφορά τον πολυμερισμό τους σε υψηλές θερμοκρασίες γι αυτό ή εφαρμογή τους μετά από την ανάδευση τους θα πρέπει να επιταχύνεται και αν αυτό δεν είναι εφικτό, οι εργασίες να αναστέλλονται.
Έχετε υπόψη ότι όταν τα εποξειδικά χρώματα αρχίζουν να τζελάρουν είναι ήδη αργά για τη διόρθωση κάποιων ατελειών και κάθε τέτοια απόπειρα μάλλον θα επιδεινώσει την όποια ατέλεια.


Βρείτε μερικές πολύτιμες συμβουλές για την εφαρμογή τους εδώ:


Χρώματα πισίνας - βαφές πισίνας :Σημεία προσοχής σε νέες πισίνες (2)


Σχετικά με τις κλιματολογικές συνθήκες καλό είναι να μη τα δουλεύουμε όταν η σχετική υγρασία είναι πάνω από 70%,η θερμοκρασία εκτός των ορίων 10-30 βαθμών και η θερμοκρασία του υποστρώματος δεν είναι μεγαλύτερη κατά τουλάχιστον 3 βαθμούς από την αναλογούσα θερμοκρασία δρόσου.

Στρώση από στρώση πρέπει να μπαίνει εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων αν θέλουμε οι στρώσεις να αποκτήσουν χημική πρόσφυση εκτός από τη μηχανική μιας και η πρώτη είναι πολύ πιο ισχυρή. 

Γι αυτό τηρούμε επακριβώς τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν αργήσουμε,θα αναγκασθούμε να μεταχειριστούμε την πρώτη στρώση σαν μια κοινή επιφάνεια και θα χρειαστεί τρίψιμο για να ενισχύσουμε την πρόσφυση της επόμενης στρώσης'

Τα πιο πολλά εποξειδικά χρώματα πατιούνται σε μια μέρα σε θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών αλλά απαιτούν αρκετές μέρες για να αναλάβουν τις πλήρεις μηχανικές και κυρίως χημικές αντοχές τους.

Για καλά εποξειδικά χρώματα για δάπεδα με πισίνες ελάτε σε επαφή μαζί μας γιατί τα δουλεύουμε για δεκαετίες και έχουμε μάθει καλά τα τερτίπια τους εκτός βέβαια του ότι πλέον ξέρουμε να επιλέγουμε τα απολύτως καλύτερα υλικά.


Τέλος του 2ου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:


Εποξειδικά χρώματα για δάπεδα και πισίνες - Θεσσαλονίκη (1)


Τηλεφωνήστε μας για πληροφορίες και τιμές στο 2310 428900 / 2310 402152 - Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου