Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Θερμομόνωση τοίχου εξωτερικά (1)






Για υλικά που αφορούν θερμομόνωση τοίχου / τοίχων  από την εξωτερική πλευρά και στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Η θερμομόνωση ενός τοίχου από την εξωτερική πλευρά υπερτερεί από οικονομική και δομοφυσική άποψη από αυτήν  που θα μπορούσες να γίνει από την εσωτερική πλευρά.

Ένα crash test για τα δύο είδη μόνωσης τοίχων είχαμε κάνει εδώ:



Θερμομόνωση τοίχων: Εσωτερική ή εξωτερική μόνωση; (1)


Kι εδώ μπορείτε να δείτε τα πλεονεκτήματα που έχει μια θερμομόνωση τοίχου από την εξωτερική πλευρά:



Aλλά τι ακριβώς είναι η θερμομόνωση τοίχου από την εξωτερική πλευρά;

Eίναι ένα σύστημα υλικών που μπαίνουν με μια συγκεκριμένη αλληλουχία στρώσεων στην εξωτερική πλευρά των προσόψεων έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή μόνωση.

Το σύστημα έχει ως εξής:

1. Ο κορμός,το επίκεντρο του συστήματος βρίσκεται στο θερμομονωτικό υλικό. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από θερμομονωτικά υλικά αλλά έχουμε καταλήξει στη γραφιτούχα διογκωμένη πολυστερίνη που κατά τη γνώμη μας υπερτερεί των άλλων υλικών αν συνυπολογίσουμε όλες τις σχετικές παραμέτρους:

- τιμές

- διαπνοή του συστήματος

- συντελεστές θερμοαγωγιμότητας

- διαστατική σταθερότητα κλπ.

2. Για να προχωρήσει η θερμομόνωση του τοίχου, το υλικό αυτό θα πρέπει να στερεωθεί  σταθερά στο υπόστρωμα κι αυτό γίνεται με μια καλή κόλλα θερμοπρόσοψης.

  Η κόλλα αυτή είναι ένα τσιμεντοειδές υλικό,κάτι που θυμίζει μια βελτιωμένη έκδοση κόλλας πλακιδίων. Απλώνεται περιμετρικά στις πλάκες θερμομόνωσης και σε πονταρισιές στη μέση της και πιέζεται σταθερά στο υπόστρωμα.

Η συγκόλληση είναι απαραίτητη για το ρεγουλάρισμα των θερμομονωτικών πλακών αλλά δεν αρκεί γιατί δεν είναι καθόδου ασύνηθες να αστοχούν οι συγκολλήσεις για χίλιους δυο λόγους: γήρανση,υγρασία,αποδόμηση κλπ.

Χρειαζόμαστε λοιπόν και μηχανική στερέωση που γίνεται με πλαστικά ούπα / στηρίγματα θερμοπρόσοψης στο κατάλληλο μήκος και βέβαια με το κατάλληλο βάθος αγκύρωσης.

 Aνοίγουμε την τρύπα με τρυπάνι των 8 ή 10mm και μετά καρφώνουμε την πλαστική ή μεταλλική καρφίδα. Συνήθως χρησιμοποιούμε 6-8 στηρίγματα στο τετραγωνικό μέτρο.

Τέλος του 1ου μέρος. Μπορείτε να διαβάσετε το 2ο μέρος εδώ:

Θερμομόνωση τοίχων από την εξωτερική πλευρά (2)


Για υλικά  θερμομόνωσης τοίχου / τοίχων  από την εξωτερική πλευρά τους και πάντα στις καλύτερες τιμές τηλεφωνήστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου