Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Θερμομόνωση ταράτσας: Τρόποι - κόστος (2)






Για θερμομόνωση ταράτσας στη Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900.


2ο μέρος


3. Συμβατική θερμομόνωση ταράτσας

Είναι η κλασσική μεθοδολογία που ακολουθείται στις νέες κατασκευές. Πρώτα μπαίνει  η θερμομόνωση,μετά ακολουθεί η στρώση κλίσεων και τέλος γίνεται η στεγανοποίηση που συνήθως μένει σαν τελική στρώση.

Εδώ σε αντίθεση με τις προηγούμενες μεθόδους υπάρχουν περιθώρια επιλογής του θερμομονωτικού υλικού και δεν είμαστε αναγκασμένοι να περιοριστούμε στην εξηλασμένη πολυστερίνη.


4. Ελαφροβαρείς θερμομονώσεις

Αν υπάρχουν εξασφαλισμένες κλίσεις μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα στεγανοποίηση και θερμομόνωση με πολύ μικρά νεκρά φορτία πράγμα που βολεύει πολύ για τα παλιά κτίρια

Μια λύση που εφαρμόζουμε εμείς είναι η εξής:

Απλώνουμε πάνω στην ταράτσα είναι αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο από αυτά που η συγκολλητική τους ικανότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα φλόγιστρο.

Μετά τοποθετούμε το θερμομονωτικό υλικό,συνήθως διογκωμένη πολυστερίνη με ειδική επεξεργασία στο κάτω μέρος της για να ακολουθεί με ευχέρεια τις συστολοδιαστολές του υποστρώματος.

Ξανά μια στρώση από θερμοενεργοποιούμενο ασφαλτόπανο και στο τέλος ένα ασφαλτόπανο μεγάλου βάρους που παίζει τον ρόλο της κύριας στεγανοποιητικής στρώσης.

Έτσι έχουμε μια πλήρη υγροθερμομόνωση ταράτσας με φράγμα υδρατμών,θερμομόνωση και στεγανοποίηση.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν λύσεις για κάθε περίπτωση. Έχουμε στα χέρια μας πλέον υλικά και μεθοδολογίες που μας επιτρέπουν να ξεπεράσουμε ειδικά προβλήματα και περιορισμούς.

Θα σας βοηθήσει να ρίξτε μια ματιά στο άρθρο αυτό:

Μόνωση/στεγανοποίηση ταράτσας: 30+2 απαντήσεις


Τέλος του 2ου και τελευταίου μέρους; Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:





Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου