Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μαστίχη πολυουρεθάνης ή MS polymers για στεγανοποίηση αρμών;








Μια μαστίχη πολυουρεθάνης και μια που βασίζεται σε MS polymers είναι και οι δυο ελαστομερείς σφραγιστικές μαστίχες με παρόμοια πεδία εφαρμογών.


Η μαστίχη MS polymers  είναι πιο πρόσφατη από τις πολουρεθανική- new kid in town - και έρχεται με πολύ μεγάλη προίκα από τη σύγχρονη τεχνολογία. 

Το μεγαλύτερο της πλεονέκτημα είναι η πολύ υψηλή αντοχή της στη γήρανση,πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα κατάλληλη για κατασκευές που είναι  εκτεθειμένες στον ήλιο και στις καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα όταν η συντήρηση είναι δύσκολη.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της μαστίχης MS polymers  είναι η φιλικότητά τη προς τον χρήστη αλλά και προς το περιβάλλον.

 Δεν περιέχει διαλύτες και ισοκυανικά και είναι πρακτικά άοσμη.

 Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τις δουλειές που γίνονται σε εσωτερικό,μη αεριζόμενο περιβάλλον.

Επιπλέον υπερτερεί σε πρόσφυση,είναι πιο γρήγορη στην πήξη,δουλεύεται πιο εύκολα σε χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να αποθηκευτεί για περισσότερο χρόνο.

Σε όλα αυτά η μαστίχη πολυουρεθάνης δεν έχει να αντιτάξει κανένα πλεονέκτημα,ούτε καν την καλύτερη τιμή.

Και τα δύο υλικά μπορούν να παραχθούν σε διαφορετικές σκληρότητες και μέτρα ελαστικότητας.

Τα πιο σκληρά προϊόντα δουλεύονται περισσότερο για συγκολλήσεις και σφραγίσεις ενώ τα πιο μαλακά δουλεύονται σε αρμούς διαστολής μεγάλης κινητικότητας.

 Η προσωπική μας ψήφος πάει προς την μαστίχη MS polymers γιατί υπερτερεί σχεδόν στα πάντα και οι τιμές είναι παραπλήσιες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δουλεύεται πολύ εύκολα και δεν πειράζει καθόλου τον χρήστη.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πράγματα για τη στεγανοποίηση αρμών στις κατασκευές εδώ:


Στεγανοποίηση αρμών με σιλικόνες - μαστίχες - σφραγιστικά (1)


Τα υλικά αυτά είναι συσκετασμένα σε φύσιγγες των 300ml που δουλεύονται με πιστόλι σιλικόνης και σε σαλάμια των 600ml  που δουλεύονται με μεγάλο επαγγελματικό πιστόλι.

 Και τα δύο είναι κατάλληλα για έργα DIY.

Για μαστίχη πολυουρεθάνης  και MS polymers στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900, Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου