Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Γεωύφασμα πολυπροπυλενίου για στραγγιστήρια / αποστράγγιση (2)






Για γεωύφασμα πολυπροπυλενίου στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900- Θεσσαλονίκη.


Mέρος 2ο

Αν βρούμε μια κατηφορική πλαγιά,οκ! Αν όχι μπορούμε να δημιουργήσουμε την επιθυμητή κλίση σκάβοντας προοδευτικά λίγο βαθύτερα κατά μήκος του στραγγιστηρίου.

Μόλις τελειώσουμε το σκάψιμο - χειρωνακτικά ή με μηχάνημα ανάλογα με το μέγεθος του έργου - απλώνουμε μέσα στο χαντάκι το γεωύφασμα πολυπροπυλενίου Ecofelt PP-FC/AG. 

Ένα βάρος κοντά στα 135-150 gr/m2 είναι ότι πρέπει.

Καλύπτουμε όλο το χαντάκι με το γεωύφασμα κι αφήνουμε κι ένα περιθώριο καμιά εικοσαριά εκατοστά εκατέρωθεν για να μπορέσουμε μετά να το γυρίσουμε πάνω από το χαλίκι και να το τυλίξουμε σε όλη του την περίμετρο. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε μια στρώση από χαλίκι 16/32mm. Το χαλίκι είναι που θα δημιουργήσει το μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης που θα προτιμήσει να ακολουθήσει το νερό.

Πάνω στην κοίτη αυτήν από χαλίκι μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν αποστραγγιστικό σωλήνα που θα αγοράσουμε έτοιμο από το εμπόριο ή που θα κατασκευάσουμε μόνοι μας. Η διάμετρος του θα είναι 10-15cm.

Aν υπάρχουν τρύπες στο σωλήνα αυτές θα κοιτάνε προς τα κάτω. Δεν θέλουμε το νερό να συσσωρεύεται μέχρι το πάνω μέρος του σωλήνα για να μπορέσει να αποστραγγιστεί. Θέλουμε να εισρέει από τα πιο χαμηλά σημεία χωρίς όμως να βάλουμε τις τρύπες στο χαμηλότερο δυνατό σημείο.

Θα είναι καλό να έχουμε πλήρη διατομή από το 5 μέχρι το 7 αν φαντασθούμε την διατομή του αποστραγγιστικού σωλήνα σαν ρολόι.

Καλύπτουμε το σωλήνα με χαλίκι αφήνοντας στο πάνω μέρος καμιά δεκαριά εκατοστά ελεύθερα που θα γεμίσουν με χώμα.

Πριν στρώσουμε το χώμα γυρνάμε το γεωύφασμα και περικλείουμε το χαλίκι απομονώνοντας το σε κάθε του σημείο από το συνορεύον έδαφος.

 Έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μολυνθεί η αποστραγγιστική τάφρος με χώμα στο πέρασμα του χρόνου.

Στην περιμετρική αποστράγγιση υπογείων η λογική δεν αλλάζει, απλά σαν δουλειά είναι πιο επίπονη και πιο απαιτητική.

Τέλος του 2ου μέρους

Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Γεωυφάσματα πολυπροπυλενίου για στραγγιστήρια / αποστράγγιση (1)

Για γεωύφασμα στραγγιστηρίων από πολυπροπυλένιο αλλά και για κάθε είδους γεωυφάσματα στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου