Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Τα πάντα σε λίγες λέξεις (1)










Για ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Θα προσπαθήσουμε μέσα σε λίγες λέξεις να συγκεντρώσουμε όλα όσα πρέπει  να γνωρίζει κάποιος που ενδιαφέρεται για τη μόνωση της ταράτσας του από υγρασία.


1. Τι είναι τα ασφαλτόπανα;

Tα ασφαλτόπανα είναι στεγανοποιητικά φύλλα σε μορφή ρολού που εκτός των άλλων εφαρμογών  τους χρησιμοποιούνται μαζικά στη μόνωση / στεγανοποίηση ταρατσών. 

H πρώτη τους ύλη αποτελείται από άσφαλτο, τροποποιημένη όμως με κάποια συνθετικά πολυμερή έτσι ώστε να βελτιωθούν οι αντοχές της σε μηχανικές καταπονήσεις,χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες καθώς και στη γήρανση.

Για την ενίσχυση των μηχανικών αντοχών των ασφαλτοπάνων - διάτρηση,σχίσιμο κλπ - χρησιμοποιούμε τεχνικά  υφάσματα από πολυεστέρα ή υαλοπίλημα ή συνδυασμούς τους.


2. Πώς τοποθετούνται πάνω στην ταράτσα;;

Μπαίνουν συνήθως σε μία στρώση και κολλιούνται πάνω στο υπόστρωμα με τη βοήθεια της γυμνής φλόγας που παρέχει ένα φλόγιστρο προπανίου. 

Τα ρολά έχουν διαστάσεις συνήθως 10x 1m - ή 8x 1m τα βαρύτερα - και μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο με μια επικάλυψη που είναι προετοιμασμένη από το εργοστάσιο.

Όλη η επιτυχία στη στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα βασίζεται στην πετυχημένη συγκόλληση των αρμών δύο παρακείμενων φύλλων. 

Επίσης στην στεγανοποίηση κάποιων ειδικών λεπτομερειών όπως είναι οι εξαερισμοί,τα σημεία στήριξης των ηλιακών,οι λεπτομέρειες στεγανοποίησης των στηθαίων κλπ.


3. Tι είναι τα ελαστομερή ασφαλτόπανα για τα οποία ακούμε συχνά;

Eλαστομερή λέγονται τα ασφαλτόπανα στα οποία η ασφαλτική μάζα είναι βελτιωμένη με τεχνητό καουτσούκ SBS - Styrene Butadiene Styrene

Aυτά είναι πιο ελαστικά,πιο ακριβά και κατά τεκμήριο πιο λειτουργικά από τα υπόλοιπα. 

Προτιμώνται όταν έχουμε μεταλλικές κατασκευές ή υποστρώματα που κινούνται περισσότερο από τον μέσο όρο,όταν έχουμε μεγαλύτερες επιφάνειες και όταν έχουμε χειμερινές συνθήκες

Στον αντίποδα πλαστομερή λέγονται τα ασφαλτόπανα στα οποία η ασφαλτική μάζα είναι βελτιωμένη με ΑPP - Atactic PolyPropylene και τα οποία είναι μεν λιγότερο ελαστικά από τα ελαστομερή - όπως προδίδει και το όνομά τους - αλλά από την άλλη έχουν καλύτερη αντοχή στις υπεριώδεις και στις υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που τα κάνει κατάλληλα για ζεστά και τροπικά κλίματα καθώς και για κάθετες εφαρμογές.


Τέλος του 1ου μέρους. Διαβάστε τα υπόλοιπα 3 μέρη εδώ:


Ασφαλτόπανα για μονώσεις ταρατσών: Τα πάντα σε λίγες λέξεις (2)




Ίσως θα σας ενδιέφερε να ρίξτε μια ματιά κι εδώ:


Μόνωση/Στεγανοποίηση ταράτσας με ασφαλτόπανα: Ό,τι πρέπει να γνωριζετε




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου