Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Θερμομόνωση τοίχου: Εσωτερική ή εξωτερική μόνωση; (2)









Για θερμομόνωση τοίχων,εσωτερική ή εξωτερική στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 ή  στο 2310 402154 - Θεσσαλονίκη.

(Συνέχεια από το 1ο μέρος που μπορείτε να διαβάσετε στο τέλος του άρθρου)



5. Από πλευράς οικονομίας χώρου η εξωτερική θερμομόνωση συμφέρει γιατί εξοικονομεί πολύτιμο εσωτερικό χώρο, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό για τα αστικά κέντρα όπου οι τιμές είναι πανάκριβες.

6. Μια επιμελής κατασκευή επιλύει και τα όποια θέματα στεγανοποίησης των τοίχων.

7. Η μείωση στις δαπάνες για θέρμανση και κλιματισμό είναι κατά μέσο όρο  κατά 5-10% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτήν που προκύπτει από την εσωτερική μόνωση.

8. Η όχληση των ενοίκων είναι σαφώς μικρότερη μιας και οι εργασίες εκτελούνται έξω από το σπίτι και όχι μέσα σ' αυτό!

9. Από δομοφυσικής πλευράς η εξωτερική θερμομόνωση είναι πιο πλεονεκτική γιατί μεταφέρει τα σημεία πιθανής συμπύκνωσης εκτός της διατομής της τοιχοποιίας. 

10. H εξωτερική μόνωση προστατεύει τα δομικά στοιχεία από τις συστολοδιαστολές που μπορούν να δημιουργήσουν παραμορφώσεις τέτοιες που να οδηγήσουν ακόμα και σε ρωγμές!


Αλλά κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και ήρθε η ώρα πια να δούμε τα:


Μειονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης


1. Κοστίζει 55-70% περισσότερο από την εσωτερική θερμομόνωση

2. Δεν υπάρχουν πολλά εκπαιδευμένα συνεργεία και από αυτά που θεωρούνται εκπαιδευμένα,λίγα πραγματικά είναι.

3. Το σύστημα αυτό πάσχει στις λεπτομέρειες φινιρίσματος, σφράγισης και στεγανοποίησης των λεπτομερειών του. 
Πάμε πάλι πίσω στο 2ο σημείο αλλά εδώ υπάρχει κι ευθύνη του επιβλέποντος μηχανικού. 
Είναι στις προθέσεις μας να συντάξουμε σύντομα ένα κατάλογο με τα συνηθέστερα προβλήματα δίνοντας παράλληλα και τις σχεδιαστικές τους λύσεις.

4. Σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορεί να εφαρμοσθεί για λόγους προσβασιμότητας,αντιδικιών,αρχιτεκτονικών περιορισμών,χαρακτηρισμού του κτιρίου,σχετικών νομολογιών κλπ. Εκεί λοιπόν η εσωτερική θερμομόνωση προβάλλει σαν μονοσήμαντη λύση.

5. Γενικά σαν επέμβαση διαρκεί περισσότερο και επειδή είναι και εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις από πλευράς χρονικών περιθωρίων.

6. Η θέρμανση του χώρου γίνεται με βραδύτερους ρυθμούς, πράγμα που ίσως δεν είναι επιθυμητό σε κάποια κτίρια όπως σχολεία,εκκλησίες κλπ.

7. Αφορά όλο το κτίριο και γενικά δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται τμηματικά.

8. Μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα και προστριβές με τους γείτονες.

Συμψηφίζοντας τα πλεονεκτήματα με τα μειονεκτήματα, η άποψή μας παραμένει υπέρ της εξωτερικής θερμομόνωσης σε περίπτωση που υπάρχει περιθώριο επιλογής. 

Στις επόμενες αναρτήσεις θα βάλουμε στο στόχαστρο την εσωτερική θερμομόνωση


Θερμομόνωση τοίχων: Εσωτερική ή εξωτερική μόνωση; (1)


Για θερμομόνωση τοίχων,εσωτερική ή εξωτερική στις καλύτερες τιμές, καλέστε στο 2310 428900 ή  2310 402154 - Θεσσαλονίκη.



Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 




Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου