Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

PVC waterstops: Στεγανοποίηση υπόγειων αρμών (2)








Συνέχεια από το 1ο μέρος που μπορείτε να διαβάσετε στο link που βρίσκεται στο τέλος αυτού του άρθρου.



Oι πιο συνηθισμένες χρήσεις των PVC waterstops

- δεξαμενές

- υπόγεια

- φράγματα 

- κανάλια

- πισίνες 

- βιολογικοί κλπ


Τι γίνεται όπως με τη μάτιση των ρολών;


Aυτή η ερώτηση πόνεσε πραγματικά!

 Δύσκολη υπόθεση για ένα συνηθισμένο έργο γιατί χρειάζεται εξοπλισμός που δεν μπορεί κανείς να τον έχει σε μικρά εργοτάξια. 

Στην περίπτωση αυτή είτε πετάμε κάποια κομμάτια κι έχουμε μεγάλη φύρα ή χρησιμοποιούμε υδροδιογκώσιμο υλικό σε παστώδη μορφή,συσκευασμένο σε φύσιγγα σιλικόνης.


Πώς γίνεται η τοποθέτησης ενός PVC waterstop;


Θα πρέπει να στερεώνεται στα μπετοσίδερα ή στο καλούπι πολύ σταθερά και να μη παρασυρθεί από το μπετόν την ώρα που πέφτει. 

Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε απλό σύρμα και θα είναι πολύ πιο εύκολο το έργο μας αν υπάρχουν στο waterstop  προδιαμορφωμένες τρύπες σε τακτά διαστήματα.

Ο εγκιβωτισμός γίνεται σε δύο φάσεις:

Η πρώτη σκυροδέτηση καλύπει το μισό πλάτος. Το υπόλοιπο μισό μένει εκτεθειμένο και θα πρέπει να είναι πολύ γερά στερεωμένο για να μη παρασυρθεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης σκυροδέτησης.

Για να μπορέσουν να γίνουν αυτά,κατασκευάζεται αυτό που λέμε χωριστός ξυλότυπος όπου το κούτελο του ξυλότυπου είναι διακοπτόμενο και υπάρχει κι η κατάλληλη αντιστήριξη.

Η σκυροδέτηση θα πρέπει να γίνεται από πολύ έμπειρο άτομο έτσι ώστε από τη μια η δύναμη του μπετόν να μη μετατοπίζει το PVC waterstop κατά την πτώση του κι από τη άλλη να μπορέσει να το περιβάλλει χωρίς τη δημιουργία κενών χώρων.


Σημεία προσοχής 


- H απόσταση του PVC waterstop από τους σιδηροπλισμούς θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δυο φορές μεγαλύτερη από τον μέγιστο κόκκο του αδρανούς.

- Το πλάτος του θα πρέπει να είναι 6 φορές μεγαλύτερο από τον ίδιο κόκκο και όχι μεγαλύτερο από το πάχος του μπετόν.

- Στους αρμούς διαστολής η εσωτερική διάμετρος του βολβού θα πρέπει να είναι επαρκής για να μπορέσει να αντέξει τη μέγιστη μετατόπιση 

Παρακάτω διαβάστε το 1ο μέρος αυτού του άρθρου και επίσης διαβάστε μερικά πράγματα για τα ανταγωνιστικά μπεντονιτικά waterstops:


PVC waterstops: Στεγανοποίηση υπόγειων αρμών (1)


Mπεντονιτικά waterstops / προφίλ / κορδόνια για στεγανοποίηση υπόγειων αρμών εργασίας (2)




Για PVC waterstops στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου