Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Μονώσεις ταρατσών - Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις στα δύσκολα! (3)









Για αποτελεσματικές μονώσεις ταρατσών στη Θεσσαλονίκη, καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.


8. Πόσο μπορεί να διαρκέσει μια στεγανοποίηση με ασφαλτόπανο;


Είναι δύσκολο να το πεις γιατί η αντοχή της εξαρτάται από πολλές παραμέτρους ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται:

- το βάρος και η ποιότητα του ασφαλτοπάνου
- η ποιότητα της  εφαρμογής
- η ύπαρξη ή όχι ικανών κλίσεων
- το περιβάλλον με κάποιους πιθανούς επιβαρυντικούς παράγοντες

Σε μέσες γραμμές πάντως, ένα ασφαλτόπανο σαν αυτά που τοποθετούμε εμείς στις περισσότερες μονώσεις μας στη Θεσσαλονίκη - υπενθυμίζουμε: 5kg/m2,λευκή ψηφίδα, ελαστομερές - θα κρατήσει 15-20 χρόνια.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο όμως να αποξηλώνουμε ασφαλτόπανα πενταετίας που βρίσκονται κυριολεκτικά σε άθλια κατάσταση.


9. Τι τελική επιφάνεια ασφαλτοπάνου να προτιμήσω; Ισχύει αυτό που λένε ότι τα ασφαλτόπανα με επικάλυψη αλουμινίου κάνουν μια σχετική θερμομόνωση;;


Σε καμία περίπτωση! 
Aυτό που κάνουν τα ασφαλτόπανα αλουμινίου είναι ότι με τον υψηλό συντελεστή ανακλαστικότητάς τους αντανακλούν το μεγαλύτερο μέρος της προσπίπτουσας θερμικής ακτινοβολίας.

 Αυτό το γεγονός,μπορεί το καλοκαίρι να αποβεί χρήσιμο γιατί βοηθάει ως προς τη μείωση της επιφανειακής θερμοκρασίας της στεγανοποίησης και κατ' επέκταση τη μείωση των εσωτερικών θερμοκρασιών.

Αυτό το έχουμε τσεκάρει και διαπιστώσει σε μονώσεις ταρατσών που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη και μπορούμε να μιλήσουμε για διαφορές κατά τους θερινούς μήνες κατά 1-2 βαθμούς!

Αυτό είναι υπολογίσιμο αλλά διευκρινίζουμε ότι η διαφορά φαίνεται σε αμόνωτες ταράτσες και ότι η επιφάνεια τους αλουμινίου θα πρέπει να καθαρίζεται 2-3 φορές το χρόνο αλλιώς πείτε αντίο στην ανακλαστικότητα.


10. Σημαίνει κάτι  η γραπτή εγγύηση που παρέχουν οι εταιρείες μονώσεων;


Και ναι και όχι! 

Μερικές εγγυήσεις έχουν απλά την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο είναι γραμμένες και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει μόνο για να τυλίξει σαρδέλες.

 Άλλες πάλι έχουν πραγματικό αντίκρυσμα και μπορεί κανείς να κοιμάται ήσυχος!

Όλο το θέμα είναι ποιος την υπογράφει!

Στο επάγγελμα μας υπάρχουν πολλοί διάττοντες αστέρες,υπάρχουν περαστικοί οικονομικοί μετανάστες,υπάρχουν και κάποιοι που η μόνη τους επένδυση είναι ένα φλόγιστρο των 80 Euro.

Δεν θα θέλατε να έχετε πάρε-δώσε μαζί τους για θέματα εγγυήσεων!

Θα σας συμβούλευα να δείτε το θέμα αυτό με τη δέουσα σοβαρότητα. Να συνεργάζεστε με άτομα και εταιρείες που έχουν παρελθόν,παρόν,και μέλλον και με ονόματα που διαθέτουν κάποιο ειδικό βάρος. 

Δεν είναι πολύ κοντόθωρο να προσπαθείς να κερδίσεις μερικά  Euro συνεργαζόμενος με τυχάρπαστους ανθρώπους;

Tέλος του 3ου μέρους. Διαβάστε το 2ο μέρος εδώ:



Μονώσεις ταρατσών - Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις στα δύσκολα! (2) 


Για επώνυμες μονώσεις ταρατσών στη Θεσσαλονίκη, καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου