Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Γεωυφάσματα πολυεστερικά και πολυπροπυλενίου: Kαλύτερες τιμές







Για γεωυφάσματα πολυεστερικά και πολυπροπυλενίου στις καλύτερες τιμές καλέστε στο 2310 428900.

Τα γεωφάσματα εκτός από τα έργα πολιτικού μηχανικού έχουν ευρύτατες εφαρμογές και στις καθημερινές κατασκευές οικοδομών και στην ανάρτηση αυτή θα δούμε μερικές από τις πιο βασικές.

Αρχικά να τονίσουμε ότι υπάρχουν δύο μεγάλες οικογένειες γεωυφασμάτων,τα πολυεστερικά και τα πολυπροπυλενίου με τα δεύτερα να υπερτερούν ποιοτικά των πρώτων.

Στις αποθήκες μας υπάρχει μόνιμα στοκ και από τα δύο σε πολλά βάρη και πολύ καλές τιμές για τους εργολάβους και τις τεχνικές εταιρείες.


Συνήθεις εφαρμογές των γεωυφασμάτων στις οικοδομές


1. Για τη δημιουργία αποστραγγιστικών τάφρων γύρω από τις υπόγειες κατασκευές. 

Τα γεωυφάσματα πολυπροπυλενίου παίζουν εδώ το ρόλο του φίλτρου για να μη στομώνουν από χώμα οι στρώσεις των χαλικιών αποστράγγισης.

 Τυλίγουμε το χαλίκι και σχηματίζουμε μια δίοδο για τα νερά που θα κρατηθεί αμόλυντη από το χώμα για πολλά χρόνια. Αν υπάρχουν αποστραγγιστικοί σωλήνες τους τυλίγουμε κι αυτούς για τον ίδιο λόγο.

2. Στις ανεστραμμένες μονώσεις χρησιμοποιούμε  πολυεστερικό γεωύφασμα - για χαμηλότερες τιμές -πάνω από τη στεγανοποίηση για να διευκολύνουμε την αποστράγγιση των νερών.

Αν ρίξουμε χαλίκι επίσης, βάζουμε γεωύφασμα για να μη περνάνε τα λεπτά υλικά μέσα στη μόνωση αλλά και σαν μηχανική προστασία της εξηλασμένης πολυστερίνης.

3. Στις μονωτικές στρώσεις  χρησιμοποιούμε συχνά λεπτά γεωυφάσματα για να αυξήσουμε την αντοχή τους σε εφελκυσμό.

Έτσι οπλίζουμε τα ελαστομερή επαλειφόμενα των ταρατσών δημιουργώντας στεγανοποιητικές μεμβράνες που καλύπτουν ακόμη και μεγάλες ρωγμές. 

Με τον ίδιο τρόπο οπλίζουμε και τα εύκαμπτα τσιμεντοειδή συστήματα για την αντιμετώπιση των διάσπαρτων ρωγμών που έχει σχεδόν πάντα το υπόστρωμα από μπετόν.

4. Σαν μηχανική προστασία για στεγανοποιητικές μεμβράνες που μπορεί να είναι ασφαλτόπανα ή μεμβράνες PVC ή άλλες πολυμερείς μεμβράνες. 

Για παράδειγμα δεν είναι ότι καλύτερο να σκυροδετήσουμε  μια εδαφόπλακα πάνω από τη στεγανωτική μεμβράνη χωρίς να την προστατέψουμε.

5. Στις ζαρντινιέρες ανάμεσα στο χαλίκι και το χώμα πρέπει να παρεμβληθεί γεωύφασμα πολυπροπυλενίου.

6. Στα πράσινα δώματα χρησιμοποιούνται πάνω από την ειδική αποστραγγιστική μεμβράνη και πρέπει να έχουν τα καλύτερα υδραυλικά χαρακτηριστικά!

7. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή διαδρόμων μέσα σε οικόπεδα. 
Μπαίνουν πριν από το χαλίκι για να μη χάνεται το τελευταίο μέσα στο λασπώδες έδαφος.

Θα σας ενδιέφερε ίσως ίσως να ρίξτε μια ματιά εδώ :

Γεωυφάσματα στις καλύτερες τιμές: απαραίτητες γνώσεις - λειτουργίες - είδη



Για γεωυφάσματα πολυεστερικά και πολυπροπυλενίου σε πολύ ανταγωνιστικές  τιμές καλέστε στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός -ΜΒΑ - DipM









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου