Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Αντιριζικά,αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα για δωματόκηπους - υπόγεια - ζαρντινιέρες







Για αντιριζικά,αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα για δωματόκηπους - υπόγεια - ζαρντινιέρες καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

Τα ασφαλτόπανα αυτά έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν μια μεγάλη ευελιξία σε τέτοιου είδους ειδικές εφαρμογές:

1. Δεν χρειάζονται φλόγιστρο για την εφαρμογή τους!

Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά μπορεί να τα εφαρμόσει οποιοσδήποτε αρκεί να πιάνουν  λίγο τα χέρια του. Είναι κάτι σημαντικό σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν ειδικευμένοι τεχνίτες όπως σε κάποια νησιά,χωριά κλπ

Επίσης είναι σημαντικό όταν από τη φύση της δουλειάς απαγορεύεται η χρήση γυμνής φλόγας λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς. Σε πολλά κράτη απαγορεύεται η χρήση γυμνής φλόγας σε μονώσεις μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών

2. Τα  αντιριζικά,αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα έχουν στο πάνω μέρος τους μια βαρέος τύπου μεμβράνη από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο που δεν τρυπάει από τα ριζικά συστήματα των φυτών. 

Να σημειωθεί ότι οι ρίζες των φυτών μπορούν να τρυπήσουν ακόμη και το μπετόν μέσω μηχανικής διείσδυσης αλλά και λόγω των χημικών που εκκρίνουν.

Τα ασφαλτόπανα λοιπόν αυτά συνιστώνται σε όλες της περιπτώσεις που η στεγανοποίηση μπορεί να έρθει σε επαφή με ριζικά συστήματα όπως σε τοιχία υπογείων σε πράσινα δώματα / δωματόκηπους,σε ζαρντινιέρες κλπ.

Η εφαρμογή τους είναι απλή!

- όλες οι πορώδεις επιφάνειες αφού πρώτα καθαριστούν επαλείφονται με ένα ελαστομερές ασφαλτικό βερνίκι. 

Αφού τραβήξει το βερνίκι έτσι  ώστε να μένουν κλωστές στο δάχτυλο, το ασφαλτόπανο κολλιέται με προσεκτική,συστηματική πίεση με το χέρι ή καλύτερα με το ειδικό ρολό,αν υπάρχει.

Για μεγάλες επιφάνειες η δουλειά θα είναι πολύ πιο εύκολη αν γίνεται ταυτόχρονα από δύο άτομα.

Αφού τελειώσει η εφαρμογή, στα μεν υπόγεια είναι καλό να μπει μια στρώση μηχανικής προστασίας από μια απλή αποστραγγιστική μεμβράνη ενώ στους κήπους και στις ζαρντινιέρες η ειδική αποστραγγιστική μεμβράνη κήπων.

Για αντιριζικά,αυτοκόλλητα ασφαλτόπανα για δωματόκηπους - υπόγεια - ζαρντινιέρες καλέστε στο 2310 428900 - Θεσσαλονίκη.

 Εδώ θα βρείτε επίσης τα συμβατικά αντιριζικά ασφαλτόπανα που κολλάνε με φλόγιστρο!

Ίσως σας ενδιαφέρει να ρίξτε μια ματιά εδώ:


Αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες αλουμινίου




Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου