Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ανακλαστική μόνωση : τιμή - τοποθέτηση - είδη (2)





Για καλύτερες τιμές σε ανακλαστική μόνωση και συμβουλές για την τοποθέτησή της καλέστε μας στο 2310 428900.



Διαβάστε επίσης:


Ανακλαστική μόνωση / θερμομόνωση: τιμές - τοποθέτηση - αποτέλεσμα (1)



Για τι τιμές μιλάμε για την ανακλαστική μόνωση;;

Γενικά είναι χαμηλές οι τιμές. Από 1,5 έως 4Euro/m2. Όχι ότι δεν υπάρχουν ακριβότερα προϊόντα αλλά όπως εξηγείται και στο ανωτέρω link δεν υπάρχει απτό όφελος από μια μεγαλύτερη δαπάνη.

Πού πρέπει να γίνει η τοποθέτηση;;


Μπορεί να γίνει οριζόντια πάνω από την συμβατική θερμομόνωση της σοφίτας μιλώντας για ψυχρές στέγες.

 Αυτός όμως ο τρόπος έχει το μεγάλο μειονέκτημα της συσσώρευσης σκόνης και ρύπων οπότε λέμε bye bye στην ανακλαστικότητα.

 Kαι βέβαια επειδή τα περισσότερα σχετικά προϊόντα λειτουργούν σαν φράγματα υδρατμών δεν είναι κι από δομοφυσική άποψη σωστή μια τέτοια τοποθέτηση εκτός αν υπάρχει μικροδιάτρηση ή/και φράγμα υδρατμών κάτω από τη θερμομόνωση.

Άρα θα πρέπει να μπει με κλίση οπότε μπορούμε να τη βάλουμε κάτω από τα ψαλίδια ή ανάμεσα σ' αυτά ή πάνω από αυτά σε νέες κατασκευές.

Ένα πράγμα θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα: Ότι θα πρέπει να έχουμε προνοήσει για μια λωρίδα αέρα πάχους όχι μικρότερου των 2,5 εκατοστών μπροστά από τουλάχιστον  μία ανακλαστική επιφάνεια της μόνωσης.

Είναι λάθος π.χ. να βάλουμε τη μόνωση κατάσαρκα πάνω σε πέτσωμα και μετά να τοποθετήσουμε ασφαλτικά κεραμίδια. Στην περίπτωση αυτή η μόνωση είναι άχρηστη γιατί η θερμότητα μεταδίδεται με αγωγή.

 Το προς τα που θα κοιτάει η μοναδική ανακλαστική επιφάνεια δεν έχει και τόσο σημασία, αν και από πλευράς συσσώρευσης σκόνης είναι προτιμητέο να κοιτάει προς τα κάτω.

Ιδανική περίπτωση είναι η χρήση μια ανακλαστικής ατμοδιαπερατής μεμβράνης όπως η Mastermax Alu που είναι ταυτόχρονα και στεγανοποίση. 

Αυτό γιατί τα περισσότερα ανακλαστικά φράγματα δεν είναι πιστοποιημένα για στεγανοποίηση οπότε κανείς χρειάζεται να βάλει δυο ξεχωριστά προϊόντα και η κατασκευαστική κατάσταση γίνεται πολύπλοκη

Με ένα προϊόν σαν τη Mastermax Alu  κάνεις δυο δουλειές μαζί προς οικονομία και ευκολία.

Δεν χρειάζεται αεροστεγανότητα για να δουλέψει το σύστημα οπότε η τοποθέτηση είναι πιο εύκολη.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια ανακλαστική μόνωση που έχει καλή συμπεριφορά έναντι στης φωτιάς αν και και σε μια χώρα όπου το 90% των στεγών μονώνεται με εξηλασμένη πολυστερίνη αυτό ακούγεται τουλάχιστον αστείο!


Για τις καλύτερες τιμές σε ανακλαστική μόνωση τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου