Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Μόνωση στέγης - κεραμοσκεπής: Θεσσαλονίκη - τιμές (1)







Για μόνωση στέγης - κεραμοσκεπής θα βρείτε ότι χρειάζεστε στις καλύτερες τιμές στη Macon - Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 428900.


Η μόνωση μιας στέγης - κεραμοσκεπής είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα με την έννοια ότι όχι μόνο χρησιμοποιούνται λάθος υλικά αλλά τοποθετούνται και σε λάθος θέση. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:


1. Χρειάζεται επιπρόσθετη στεγανοποίηση η στέγη;


Χρειάζεται σαφώς!  Δεν μπορούμε να ποντάρουμε στα κεραμίδια γιατί δίνουν μια επιφάνεια ασυνεχή που κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει νερό κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Και ο καλύτερος τεχνίτης στέγης δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί πλήρη στεγανότητα μόνο με τη τέχνη του.


2. Τ ι είδους στεγανοποίηση να επιλέξω;


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεμβράνη κεραμοσκεπών. Σχετικά μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:


Μεμβράνες κεραμοσκεπών: είδη - τοποθέτηση - τιμές (2)



3. Ποιες μεμβράνες είναι καλύτερες για μια μόνωση στέγης - κεραμοσκεπής; Οι αναπνέουσες ή οι ασφαλτικές;


Οι ασφαλτικές μεμβράνες είναι βαρύτερες και ισχυρότερες αλλά δεν επιτρέπουν στη στέγη να αναπνεύσει και λειτουργούν σαν φράγματα υδρατμών. 

Συνεπώς είναι κατάλληλες μόνο για ψυχρές,μη αεριζόμενες στέγες. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αναπνέουσες μεμβράνες.


4. Ποια αναπνέουσα μεμβράνη θα προτείνατε για τα δεδομένα της Ελλάδας;


Με το δεδομένο των υψηλών θερμοκρασιών της χώρας μας που καταπονούν ιδιαίτερα της μεμβράνες αλλά και το ότι γενικά οι στέγες εδώ πάσχουν από σωστό εξαερισμό θα προτείναμε τη γερμανική αναπνέουσα μεμβράνη Difflex thermo ND plus για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ:


Πρόκειται για μια πολυεστερικής βάσης μεμβράνη στα 220gr/m2, με πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές και κυρίως με αντοχές σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 150 βαθμών.

Να σημειωθεί ότι η θερμική γήρανση είναι το μεγάλο πρόβλημα των ατμοδιαπερατών μεμβρανών στην Ελλάδα.


5. Ποια είναι η σωστή θέση μιας μεμβράνης κεραμοσκεπών σε μια  μόνωση στέγης - κεραμοσκεπής;


Πρέπει να μπαίνει πάνω από τη θερμομόνωση και αμέσως κάτω από τα κεραμίδια. Η πρακτική κάποιων μαστόρων να τη βάζουν κάτω από τη θερμομόνωση είναι πολύ λανθασμένη μιας και ο κύριος ρόλος της μεμβράνης είναι να μην αφήνει να περνάει το νερό στο σύστημα της στέγης. Αν περάσει,θα δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις.

Έτσι η μεμβράνη θα πρέπει να μπαίνει σαν πρώτη στρώση κάτω από τα κεραμίδια με κρέμαση ή με επιτεγίδες και μέριμνα για τον σωστό αερισμό της από την πάνω πλευρά της ή και από της δύο μεριές αν μιλάμε για ασφαλτικής βάσης.


 Για μόνωση στέγης - κεραμοσκεπής στις καλύτερες τιμές ελάτε σε επικοινωνία με τη Macon - Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου