Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μονώσεις ταρατσών - Θεσσαλονίκη: Απαντήσεις στα δύσκολα! (1)







Για εγγυημένες μονώσεις ταρατσών / μόνωση δώματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.

Παρακάτω θα βρείτε ξεκάθαρες απαντήσεις,χωρίς μασημένα λόγια σε όλα τα δύσκολα ερωτήματα σχετικά με τις μονώσεις ταρατσών, από την εταιρεία που έχει διαρκή παρουσία 50 ετών στη Θεσσαλονίκη.

1. Πώς μπορώ να γνωρίζω με σιγουριά αν το πρόβλημα μου στην ταράτσα μου οφείλεται στα νερά της βροχής ή σε κάποιο άλλο αίτιο;;

Aν το πρόβλημα σας οφείλεται στα νερά της βροχής τα συμπτώματα που υπάρχουν στο ταβάνι το μαρτυρούν απερίφραστα.

 Θα δείτε λεκέδες σε σχήμα δαχτυλιδιού,κιτρινίλες και εναποθέσεις αλάτων υπό μορφή άσπρης σκόνης. Πιθανώς θα δείτε ξεφλουδισμένα χρώματα ή και αποκαλυμμένο σοβά ο οποίος θα γίνεται με τον καιρό εύθρυπτος. μερικές φορές θα υπάρχει και στάγδην ροή!

Μη περιμένετε την εξέλιξη των φαινομένων αλλά αναλάβετε γρήγορη δράση! Χρειάζεστε άμεση στεγανοποίηση στην ταράτσα σας!

Αν απλά έχετε λεκέδες υγρασίας χωρίς σαφή όρια,χωρίς μεταφορά αλάτων και ξεφλουδίσματα και με ενδεχόμενη ανάπτυξη μούχλας,τότε έχετε πρόβλημα θερμομόνωσης και θα πρέπει να κινηθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

2. Πώς μπορώ να γνωρίζω αν χρειάζομαι μερική ή ολική επέμβαση;

Aυτό το δείχνει μια επί τόπου διάγνωση. Αν είναι προφανές ότι έχετε είσοδο νερού από ένα μεμονωμένο σημείο και η στεγανοποίηση σας βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση,το τακτοποιείτε και είστε οκ. 

Αν το πρόβλημα είναι γενικότερο,ακαθόριστο δύσκολα εντοπίσιμο,δεν υπάρχει στεγανοποιητική στρώση ή αυτή που υπάρχει είναι παλιά και φθαρμένη τότε πάτε προς μια συνολική επέμβαση.

Να επισημάνουμε ότι από την εμπειρία μας είναι προφανές πως συχνά γίνονται κοστοβόρες και αχρείαστες επεμβάσεις. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίσαμε σε πολλές μονώσεις ταρατσών στη Θεσσαλονίκη.

3. Μπορούμε να κάνουμε στεγανοποίηση και θερμομόνωση με ένα και μόνο υλικό όπως υποστηρίζουν κάποιοι;;

Κατηγορηματικά όχι! Είναι δυο δουλειές που γίνονται με διαφορετικά υλικά!

Η στεγανοποίηση γίνεται με λεπτές και εύκαμπτες ή ελαστικές μεμβράνες ενώ η θερμομόνωση με πλάκες μεγάλου πάχους,συνήθως μεγαλύτερου των 7 εκατοστών..

4. Μα υπάρχουν κάποιοι που υπόσχονται θερμομόνωση και στεγανοποίηση με ένα και μόνο επαλειφόμενο λευκό υλικό!

Αυτοί οι κάποιοι εκμεταλλεύονται το ότι είμαστε στην Ελλάδα όπου είσαι ότι δηλώσεις χωρίς συνέπειες από τον νόμο! 

Δεν υπάρχει περίπτωση για κάτι τέτοιο! Μιλάνε  προφανώς για τα λεγόμενα ψυχρά χρώματα για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ:



Ψυχρά χρώματα - θερμομονωτικά χρώματα (;) για ταράτσες: Μύθοι και αλήθειες




Για σίγουρες και αξιόπιστες μονώσεις ταρατσών / μόνωση δώματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900 - 2310  402154.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου