Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αποστραγγιστικές μεμβράνες : χρήση - τοποθέτηση - τιμές






Για αποστραγγιστικές μεμβράνες HDPE τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 για να σας ενημερώσουμε για τιμές σε Θεσσαλονίκη / Αθήνα και να σας υποδείξουμε τον πλησιέστερο σε σας συνεργάτη μας.


Οι αποστραγγιστικές μεμβράνες στη Ελλάδα χρησιμοποιούνται κυρίως στις υπόγειες κατασκευές για τη μηχανική προστασία των στεγανοποιητικών στρώσεων.

Συνήθως διατίθενται σε ρολά 20m x 2m και τα συνηθέστερα βάρη τους είναι 400 ή 500gr/m2 που αντιστοιχούν περίπου σε πάχη μεμβράνης 0.4 και 0.5mm αντίστοιχα. 

Κατασκευάζονται ως επί το πλείστον από HDPE δηλ υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο, 
ένα υλικό μη τοξικό και πολύ ανθεκτικό από πλευράς λειτουργικής ζωής.

Οι συνηθισμένες αποστραγγιστικές μεμβράνες φέρουν προεξοχές ύψους 8mm για να δημιουργούν ένα κενό αερισμού μπροστά από την κατασκευή

H τοποθέτηση τους γίνεται με τις προεξοχές να κοιτάνε προς το τοιχίο από μπετόν.

Η κύρια χρήση τους είναι η διαρκής προστασία της στεγανοποίησης από μηχανικές κακώσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει το επίχωμα λόγω των υφιστάμενων πιέσεων,ιδιαίτερα δε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης και συμπύκνωσης του στην αρχή της κατασκευής.

Παρά το γεγονός ότι οι αποστραγγιστικές μεμβράνες δεν είναι ένα καθαρόαιμο στεγανοποιητικό υλικό, με προσεγμένη τοποθέτηση και επαρκή επικάλυψη δύο γειτονικών φύλλων θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο μιας αποτελεσματικής πρώτης ζώνης άμυνας κατά του νερού.

 Κι ότι νερό περάσει από τη μεμβράνη θα οδηγηθεί με την βαρύτητα στη βάση του τοιχίου και θα αποστραγγιστεί μέσα από τις αποστραγγιστικές διατάξεις που έχουν προβλεφθεί.

Εκτός από το βασικό αυτό  είδος που αποτελεί το 90% της ελληνικής αγοράς υπάρχουν και άλλα είδη όπως μεμβράνη με επικολλημένο γεωύφασμα,μεμβράνη με προεξοχές 20mm, μεμβράνη τρυπητή για πράσινα δώματα κλπ την χρήση των οποίων θα αναλύσουμε σε προσεχείς αναρτήσεις.

Όπως επίσης υπάρχουν κι άλλες χρήσεις για την κλασσική μεμβράνη όπως η αντικατάσταση του μπετόν καθαριότητας, η αποστράγγιση του διεισδύοντος νερού σε πλάκες υπογείων κλπ,χρήσεις για τις οποίες θα υπάρξουν εξειδικευμένες αναρτήσεις.

 Η Macon διαθέτει στης αγορά στις καλύτερες δυνατές τιμές τις αποστραγγιστικές μεμβράνες Macdrain με τα εξής χαρακτηριστικά:

- ρολά 20m x 2m
- βάρος 400 gr/m2
- χρώμα μαύρο

Επίσης είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Γερμανικής εταιρείας Pmi Plast που παράγει μια μεγάλη γκάμα από εξειδικευμένες αποστραγγιστικές μεμβράνες.


Για αποστραγγιστικές μεμβράνες HDPE τηλεφωνήστε μας στο 2310 428900 για να σας ενημερώσουμε για τιμές σε Αθήνα / Θεσσαλονίκη και να σας υποδείξουμε τον πλησιέστερο σε σας συνεργάτη μας.


Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 


Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου