Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ασφαλτικά κεραμίδια: Τοποθέτηση - τιμές - Θεσσαλονίκη (2)


Για ασφαλτικά κεραμίδια στις καλύτερες τιμές στη Θεσσαλονίκη καλέστε μας στο 2310 428900 ή στο 2310 402154.Μπορούμε να σας υποδείξουμε και συνεργεία για τοποθέτηση.


Διαβάστε επίσης:

Ασφαλτικά κεραμίδια: Τοποθέτηση - τιμές - Θεσσαλονίκη (1)

Ασφαλτικά κεραμίδια: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε


4. Κόλλα δεν χρειάζεται στις νορμάλ περιπτώσεις! Αρκούν τα υπάρχοντα θερμοκολλητικά σημεία. 

Χρειάζεται επιπλέον κόλλα όταν δουλεύουμε με κρύο και δεν υπάρχει η ζέστη του ήλιου που θα ενεργοποιήσει τα θερμοκολλητικά σημεία καθώς επίσης κι όταν δουλεύουμε σε μεγάλες κλίσεις. Επίσης κόλλα βάζουμε στα ειδικά σημεία και στις άκρες,ιδιαίτερα στις γωνίες.

Βάλτε καλή κόλλα και δεν θα το μετανιώσετε!

Plastal της IKO είναι η απόλυτη εγγύηση! 

Και βάλτε την σωστά,σε μικρές ποσότητες αλλιώς σίγουρα θα προκαλέσει παραμορφώσεις. Σε όγκο και σχήμα να είναι όσο περίπου ένα νόμισμα των 2 Euro η κάθε πονταρισιά! 
Μια με δύο πονταρισιές για κάθε πτερύγιο ανάλογα με την περίπτωση.

5. Αρχίζουμε  από τα γείσα,από κάτω δηλαδή και προχωράμε προς τα πάνω.

Καλό είναι να προστατέψουμε τα γείσα με ένα μεταλλικό σταλαγμό που θα πέφτει μέσα στην υδρορροή. Αυτός ο σταλαγμός μπαίνει κάτω από τη μεμβράνη. 

Αρχίζουμε με ένα φύλλο από το οποίο κόβουμε τα πτερύγια για να μην υπάρχουν κενά πάνω στο υπόστρωμα και τα καρφώνουμε σύριζα με την άκρη του γείσου με τα θερμοκολλητικά σημεία προς τα κάτω για να κολλήσει πάνω σου σωστά η υπερκείμενη, πρώτη κανονική στρώση.

 Το κολλάμε καλά για να το εξασφαλίσουμε από την ανεμοπίεση και το κόβουμε κατά μισό πτερύγιο έτσι ώστε οι αρμοί του να μη συμπέσουν με τους αρμούς της πρώτης κύριας στρώσης.

Δεν αφαιρούμε την πλαστική,διάφανη ταινία που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεραμιδιού. Ο προορισμός της είναι να μη κολλάνε μεταξύ τους τα κεραμίδια όσο είναι συσκευασμένα.

Η πρώτη στρώση μπαίνει με πλήρες φύλλο κεραμιδιού και τη φέρνουμε έτσι ώστε να εξέχει από το γείσο λίγα χιλιοστά. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η πρώτη σειρά.

Τη δεύτερη σειρά την αρχίζουμε με το μισό πτερύγιο κομμένο για να υπάρχει η μετατόπιση και το σχέδιο πάνω στη στέγη. Το κάτω άκρο της έρχεται πρόσωπο με το άνω μέρος των σχισμών.

Και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την τρίτη σειρά κόβοντας πάλι μισό πτερύγιο έτσι ώστε οι αρμοί μεταξύ των κεραμιδιών που αποτελούν κατά τεκμήριο αδύναμα σημεία να μην είναι ευθυγραμισμένοι αλλά διάσπαρτοι.



Αυτή είναι η κύρια διαδικασία αλλά θα πρέπει επίσης να προσέξει κανείς πολύ τα κάτωθι σημεία:

α) Πρέπει να παίρνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας γιατί η δουλειά αυτή είναι πολύ επικίνδυνη

β) Θα πρέπει να δοθεί η ανάλογη προσοχή σε όλα τα ειδικά σημεία όπως οι συναρμογές εξόδου στοιχείων,συναρμογές με τοίχους κλπ. Συνεπώς θα πρέπει να μπουν όπου πρέπει αρμοκάλυπτρα ή λούκια και να στεγανοποιηθούν με ασφαλτικά ορθογωνικά κεραμίδια του ίδιου χρώματος οι μαχιάδες και οι ντερέδες. 

γ) Ο εξαερισμός είναι απαραίτητος για να αποφευχθούν οι παραμορφώσεις του πετσώματος και εν κατακλείδι του ασφαλτικού κεραμιδιού. Πρέπει να διευκολύνεται η διαφυγή των υδρατμών από τη μία και η διάχυση της θερμότητας από την άλλη.

δ) Να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και κυρίως τα κατάλληλα εργαλεία

Αν υπάρχει ήδη μια στρώση ασφαλτικού κεραμιδιού μπορεί να χρειαστεί αποξήλωση αλλά μπορεί και όχι. Εξαρτάται από την κατάσταση του υποστρώματος και του υπάρχοντος κεραμιδιού! Είναι δουλειά του ειδικού να αποφανθεί.

Η τοποθέτηση λοιπόν όσον αφορά τα ασφαλτικά κεραμίδια δεν είναι και αστροφυσική αλλά θέλει και την εμπειρία της.

 Αν είστε από Θεσσαλονίκη τηλεφωνήστε μας για συνεργεία και τιμές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα παραδίδουμε μέσω των εξουσιοδοτημένων συνεργατών μας!

Τέλος του δεύτερου μέρους. Διαβάστε το 1ο μέρος εδώ:

Ασφαλτικά κεραμίδια: Τοποθέτηση - τιμές - Θεσσαλονίκη (1)

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM 



Τα πνευματικά δικαιώματα των κειμένων και λοιπών επιμέρους στοιχείων ανήκουν στη Macon ΑΤΕΕ. Απαγορεύεται η ανατύπωση, αναπαραγωγή, δημοσίευση και γενικά οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση ή διάδοση οποιουδήποτε στοιχείου σε έντυπη, ηλεκτρονική, ψηφιακή ή άλλη μορφή και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια της!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου