Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Adeflex: Αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου (2)






Οι αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου για στεγανοποίηση που είναι εδώ και χρόνια με διαφορά το νο 1 την ελληνική αγορά!



ADEFLEX: ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (1)

2o ΜΕΡΟΣ

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ: ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (με αλφαβητική σειρά)
 
Αεραγωγοί: Σφράγιση αρμών με ταινίες πλάτους 5 ή 10 cm. Αεροστεγανότητα.

Αμιαντόπλακες κυματοειδείς επιστεγάσεων: Σφράγιση αρμών, επιδιόρθωση ρωγμών και αποκατάσταση σπασμένων τεμαχίων με ταινίες πλάτους 5-20 cm.

Απολήξεις (penetrations): Αποκατάσταση των αρμών που δημιουργούνται στην πλάκα δώματος όταν αυτή διαπερνάται από κάθε είδους σωλήνες (π.χ. εξαερισμούς, σωλήνες υδραυλικούς κτλ.), ταινίες 10-15-20cm.

Αρμοί κατασκευαστικοί: Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία αρμών ανάμεσα σε ομογενή ή ετερογενή υλικά. Παραδείγματα: - αρμοί μαρμάρων σε στέψεις στηθαίων. - αρμοί μωσαϊκού σε δώματα. - αρμοί λαμαρινών σε μεταλλικές επικαλύψεις. - αρμοί σε πάνελ θερμομόνωσης κλπ. Ιδανική λύση για τη σφράγιση των αρμών αυτών, αποτελούν οι ταινίες 5-10-15cm.

Αρμοί κτιρίων: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταινίες πλάτους από 30cm – 100cm. Πρέπει να
αφήνεται περιθώριο για την ανάληψη των συστολοδιαστολών.

Αύλακες απορροής: Είτε από μπετόν, είτε από μέταλλο, οι αύλακες απορροής σε οποιεσδήποτε διαστάσεις μπορούν να στεγανοποιηθούν με τις αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες.

Αυτοκίνητα (και τροχόσπιτα): Οι μαύρες μεμβράνες χρησιμοποιούνται ευρέως σαν αντισκωριακή προστασία καθώς και για την αποκατάσταση σάπιων τεμαχίων. Ομοίως οι ταινίες αλουμινίου για τη στεγανή σφράγιση κάθε είδους αρμών στο σασί και στην καρότσα.

Δώματα: Οι μεμβράνες αλουμινίου και ψηφίδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στεγανοποίηση μικρών δωμάτων. Εάν ακολουθηθούν οι οδηγίες, μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα από μη ειδικευμένο προσωπικό. Έτσι μπορούν να επιτευχθούν οικονομικές, γρήγορες και αξιόπιστες στεγανοποιήσεις στα πιο απομακρυσμένα σημεία, χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από εξειδικευμένους εξοπλισμούς και δυσεύρετους εφαρμογείς.

Επιδιορθώσεις στεγανοποιήσεων: Οι ταινίες πλάτους 10 ή 15 cm είναι ιδανικές για τη συντήρηση των αρμών σε παλαιές επικαλύψεις ασφαλτοπάνων αλουμινίου. Ομοίως ταινίες πλάτους 15-20-30 cm χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των λωρίδων στα στηθαία που ξεκολλούν γρήγορα λόγω κακής ποιότητας του αρχικού υλικού.

Ζαρντινιέρες (και μικροί κήποι δωμάτων): Προτείνονται μεμβράνες εφοδιασμένες με φιλμ που ανθίστανται αξιόπιστα στη διαβρωτική επίδραση των ριζών. Αποτελούν την σίγουρη, εύκολη και οικονομική λύση για αντίστοιχες περιπτώσεις. Κανένα επαλειφόμενο υλικό δεν μπορεί να δώσει ανάλογη αξιοπιστία.

Θερμομονώσεων προστασία: Σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς θερμομονωμένους σωλήνες με υαλοβάμβακα, πετροβάμβακα ή πολυουρεθάνη, οι μαύρες ή αλουμινίου μεμβράνες αντίστοιχα, αποτελούν τις ιδανικές λύσεις για την μακρόχρονη προστασία των μονώσεων. Τα υλικά αυτά αποτελούν και τέλειο φράγμα υδρατμών για την αποφυγή συμπυκνώσεων σε περιπτώσεις σωλήνων ψύξεως ή κλιματισμού.

Κεραμίδια: Ασφαλτικές ταινίες κεραμιδί χρώματος 10-20-30 cm είναι ιδανικές για την επιδιόρθωση σπασμένων ή φθαρμένων κεραμιδιών. Ομοίως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στεγανοποίηση των υδρορροών, τυχόν αρμών, ποδιών παραθύρων κτλ., έτσι ώστε να εντάσσονται αρμονικά στο αισθητικό πλαίσιο της στέγης. Κάτω από το κεραμίδι και σε όλα τα σημεία συλλογής και απορροής των ομβρίων, τοποθετούνται λωρίδες ανάλογου πλάτους.

Κουπόλες φωτισμού: Χρησιμοποιούνται ταινίες πλάτους 15 ή 20cm για τη σφράγιση του αρμού κουπόλας – δώματος.

Κορφιάδες στέγης: Κάτω από τους καβαλάρηδες τοποθετούνται Α.Α.Μ. για την προστασία από πιθανή εισροή νερού.

Μεταλλικές επικαλύψεις στεγών: Στις φθαρμένες μεταλλικές επικαλύψεις, οι μεμβράνες αλουμινίου δίνουν γρήγορες, εύκολες και οικονομικές λύσεις. Κόβονται στην επιθυμητή διάσταση και αποκαθιστούν κάθε φθαρμένη και προβληματική επιφάνεια.

Μεταλλικοί σωλήνες: Οι μαύρες Α.Α.Μ. χρησιμοποιούνται σαν μακρόχρονη αντισκωριακή προστασία των σωλήνων - και ειδικά των ραφών τους – που τοποθετούνται μέσα στη γη.

Μολυβιού αντικατάσταση: Οι αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου αντικαθιστούν πλήρως το μολύβι με σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι αυτού: - Προσκολλώνται εύκολα στεγανοποιώντας όλους τους αρμούς, ρωγμές, συναρμογές κλπ. - Προσαρμόζονται πολύ εύκολα σε κάθε είδους επιφάνεια, οσοδήποτε ανώμαλη ή κεκλιμένη. - Δεν ρηγματώνονται όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τα μολύβια. - Είναι πολύ οικονομικότερες από το μολύβι.

Μπαλκόνια: Τα μπαλκόνια μπορούν να στεγανοποιηθούν εύκολα με Α.Α.Μ. ψηφίδας. Οι μεμβράνες καλύπτουν και τα σοβατεπί. Σαν στρώση βατότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλακάκι ή μάρμαρο κολλημένο απευθείας στη στεγανωτική στρώση. Εξυπακούεται ότι μπορεί σαν στεγανωτική στρώση να χρησιμοποιηθεί μαύρη Α.Α.Μ. όταν επακολουθεί στρώση από μπετόν. Ομοίως μαύρη Α.Α.Μ. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αντεστραμμένης μόνωσης. Τα ίδια ισχύουν και στην περίπτωση των δωμάτων.

Πάνελς θερμομονωτικά: Στενές ταινίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την στεγανή σφράγιση των αρμών όλων των τύπων πάνελς.

Ρωγμές: Σε δώματα, τοίχους, μπαλκόνια, ποδιές παραθύρων κλπ., όλες οι ρωγμές μπορούν να σφραγιστούν επιτυχώς με ταινίες πλάτους 5 ή 10 cm.

Σοβατεπί: Στεγανοποιούνται αποτελεσματικά με ταινίες πλάτους 20 ή 30 cm. Έχουν άριστο κράτημα σε κάθετες επιφάνειες.

Τοιχεία: Ιδανική λύση για τη στεγανοποίηση των τοιχίων αποτελούν οι μαύρες Α.Α.Μ. Προστατεύονται από μηχανικές κακώσεις με αποστραγγιστικές μεμβράνες πολυαιθυλενίου. Τοποθετούνται πάντα κατά την κάθετη έννοια σε τεμάχια που δεν ξεπερνούν τα 3m μήκους. Στο επάνω μέρος στερεώνονται μηχανικά.

Υαλοστάσια: Οι αρμοί ανάμεσα στο γυαλί και στο μέταλλο που συχνά έχουν πρόβλημα εισροής νερών, μπορούν εύκολα να στεγανοποιηθούν με αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες πλάτους 10-15cm.

Υγρά δωμάτια: Τα δωμάτια που προορίζονται για μπάνια σε σπίτια ή κοινόχρηστους χώρους, πρέπει κανονικά να στεγανοποιούνται γιατί το αρμολογημένο πλακάκι δεν εξασφαλίζει στεγανοποίηση. Έτσι τα φαινόμενα υγρασίας στις υποκείμενες οροφές, είναι πολύ συχνά. Η λύση δίνεται εύκολα με Α.Α.Μ. ψηφίδας που δέχονται απευθείας πλακάκι με κόλλα.

Υδρορροές: Μεταλλικές, πλαστικές ή πλαστικοποιημένες υδρορροές, μπορούν να συντηρηθούν εύκολα με ταινίες αναλόγου πλάτους. Άχρηστες και κατεστραμμένες υδρορροές – που κανονικά χρειάζονται ξήλωμα και αντικατάσταση – μπορούν να αντικατασταθούν με ελάχιστο κόστος, εύκολα και γρήγορα.

Φράγμα υδρατμών: Στις μεταλλικές κατασκευές και πριν τοποθετηθεί η θερμομόνωση – συνήθως από πετροβάμβακα – οι αρμοί μεταξύ των μεταλλικών φύλλων πρέπει να σφραγιστούν με αυτοκόλλητες ταινίες. Έτσι αποκαθίσταται πραγματικά φράγμα υδρατμών κι αποφεύγεται η συμπύκνωση υδρατμών στο σύστημα της θερμομόνωσης.

Για αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου στεγανοποίησης στις καλύτερες τιμές και τη μεγαλύτερη ποικιλία καλέστε μας στο 2310 428900.

Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου