Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Adeflex: Αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου(1)





Οι αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου που είναι εδώ και χρόνια με διαφορά το νο 1 δτην ελληνική αγορά!



ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
 
1) ΕΙΔΗ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ
 
1.1 Αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες με επικάλυψη αλουμινίου σε μορφή ταινίας.

Συνήθη πλάτη: 5-10-15-20-30-60 cm.
Επικάλυψη: Άσχιστο φιλμ αλουμινίου  
Πάχη: Συνήθως 1-2mm  
Χρώματα: Διάφορα χρώματα, κυρίως: φυσικό αλουμινίου, κεραμιδί, μολυβί κτλ.  
Συνηθισμένες εφαρμογές: Στεγανές επικαλύψεις ρωγμών, αρμών, συναρμογών, αντικατάσταση του μολυβιού κτλ.

1.2 Αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες μεγάλου πλάτους με επικάλυψη αλουμινίου

Συνήθεις διαστάσεις: 10m x 1m. Υπόλοιπα χαρακτηριστικά ως άνω.
 Συνηθισμένες εφαρμογές: Στεγανοποίηση μικρών δωμάτων, αυλάκων απορροής, επιδιορθώσεις μεταλλικών επικαλύψεων, αντικατάσταση μολυβιού κτλ.

1.3 Αυτοκόλλητες ασφαλτικές μεμβράνες με μαύρη επικάλυψη Δηλαδή χωρίς επικάλυψη αυτοπροστασίας για εφαρμογές χωρίς έκθεση σε υπεριώδεις.
Συνήθεις διαστάσεις: 20m x 1m.  
Επικάλυψη: Άσχιστο φιλμ πολυαιθυλενίου με αντιριζική προστασία, έτσι ώστε να είναι ανεπηρέαστες από ριζικά συστήματα.  
Χρώμα: Μαύρο.  
Πάχη: 1-3mm.
Συνηθισμένες εφαρμογές: Στεγανοποίηση τοιχείων υπογείων, στεγανοποίηση δωμάτων κάτω από σχετική προστασία, στεγανοποίηση ζαρντινιερών και μικρών κήπων σε δώματα, προστασία μεταλλικών κατασκευών. Σε στέγες, στα σημεία απορροής των νερών (κάτω από το κεραμίδι).

1.4 Μεμβράνες επικαλυμμένες με ορυκτές ψηφίδες  
Συνήθεις διαστάσεις: 10m x 1m.  
Επικάλυψη: Ψηφίδες σε διάφορα χρώματα.
Πάχη: 2-3mm (στην επικάλυψη).  
Συνηθισμένες εφαρμογές: Στεγανοποίηση μικρών κήπων, δωμάτων, στεγανοποίηση μπαλκονιών και υγρών χώρων. Μπορούν να δεχθούν απευθείας πλακάκι με κόλλα.

2) ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

2.1 Εύκολη εφαρμογή: Ακόμη και από ανειδίκευτο προσωπικό. Δεν χρειάζονται φλόγιστρο ή θερμή άσφαλτο. Οι αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες  διαθέτουν το πλεονέκτημα της αξιοπιστίας των επαγγελματικών μεμβρανών χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένο εφαρμογέα.

2.2 Υψηλές αντοχές σε μηχανικές καταπονήσεις Οφείλονται στην ειδική κατασκευή των φιλμ επικάλυψης που αποτελούνται από σταυροειδώς επικολλημένες, αλλεπάλληλες, πανίσχυρες στρώσεις λαμιναρισμένου πολυαιθυλενίου. Παρουσιάζουν πολύ υψηλή αντοχή σε σχίσιμο, στατική και δυναμική διάτρηση.

2.3 Πολύ ισχυρή πρόσφυση Οφείλεται σε ειδικές ρητίνες – tack resins – που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της συγκολλητικής ικανότητας. Κολλούν εύκολα σε όλα τα συνηθισμένα οικοδομικά υλικά. Στα μη πορώδη όπως αλουμίνιο, σίδηρος, ψευδάργυρος, PVC μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας. Σε πορώδη υποστρώματα όπως σοβάς, μπετόν, ξύλο, αμιαντοτσιμέντο κλπ., συνιστάται η χρήση κατάλληλου συγκολλητικού ασταριού.

2.4 Ελαστομερής σύνθεση Χάρις στο υψηλό ποσοστό S.B.S. που περιέχουν, αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες καταπονήσεις: από –20ο C (δεν ρηγματώνονται σε δοκιμή αναδίπλωσης 180o γύρω από κυλινδρικό δοκίμιο 20mm) έως 100o C και διαθέτουν υψηλή ελαστικότητα. Επίσης, η ελαστομερής μάζα τους, τους επιτρέπει να αυτοεπουλώνονται όταν π.χ. τρυπηθούν από ένα καρφί.

2.5 Ποικιλία αισθητικών επιλογών Σε εμφανείς τοποθετήσεις υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικούς τύπους φινιρίσματος.

2.6 Υψηλή αντοχή σε γήρανση Η υψηλή περιεκτικότητα σε S.B.S. σε συνδυασμό με την επικάλυψη τους, δίνει στις αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες υψηλή αντοχή στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και τη γήρανση.

2.7 Αξιόπιστη στεγανωτική ικανότητα Οι Α.Α.Μ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για τη στεγανοποίηση δεξαμενών νερού κάτω από μεγάλες υδροστατικές πιέσεις.

2.8 Μεγάλη ικανότητα προσαρμογής Προσαρμόζονται σε όλα τα σχήματα, ακολουθούν όλες τις γωνίες, κατάλληλες για όλες τις κλίσεις.

2.9 Σταθερό πάχος και ιδιότητες σε όλη την επιφάνειά τους, σε αντιδιαστολή με οποιοδήποτε επαλειφόμενο υλικό.

3) ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
3.1 Θερμοκρασία εφαρμογής: Καλύτερα να ξεπερνάει τους 10ο C. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στους 5o C εάν το υπόστρωμα και η μεμβράνη θερμανθούν ελαφρά, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν οι προσφυτικοί παράγοντες.

3.2 Καθαρισμός υποστρώματος: Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό, απαλλαγμένο από σαθρά. Με μία συρματόβουρτσα μπορούμε να ξύσουμε βρωμιές, κατάλοιπα, μύκητες κτλ. Το μπετόν πρέπει να έχει ηλικία τουλάχιστον 15 ημερών.

3.3 Επάλειψη συγκολλητικού ασταριού: Υποχρεωτικά όλες οι πορώδεις επιφάνειες προετοιμάζονται με μία στρώση ειδικού συγκολλητικού ασταριού. Αναμονή: 30΄ έως 60΄ ανάλογα με τη θερμοκρασία.

3.4 Εφαρμογή  
3.4.1 Ξετυλίγουμε το ρολό και το κόβουμε στις επιθυμητές διαστάσεις. Στην περίπτωση κάθετης εφαρμογής, το μήκος του τεμαχίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3m για να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος ολίσθησης λόγω ίδιου βάρους.

3.4.2 Ξανατυλίγουμε το ρολό και το ευθυγραμμίζουμε. Αφαιρούμε 10-20cm σιλικονούχου χαρτιού από την αρχή του ρολού και πιέζουμε συγκολλώντας με πολλή προσοχή στη σωστή του θέση. Ξετυλίγουμε σταθερά το ρολό αποσπώντας το αυτοκόλλητο χαρτί. Πιέζουμε με ένα ρολό σταθερά για να συγκολληθεί σωστά στο υπόστρωμα. Δουλεύουμε από το κέντρο της Α.Α.Μ. προς τα άκρα για την αποφυγή εκλεισμού αέρα. Οι επικαλύψεις των φύλλων πρέπει να είναι γύρω στα 6cm και πρέπει να πιέζονται με προσοχή ώστε να υπάρχει τέλεια συγκόλληση. Άλλωστε το μυστικό της επιτυχίας των στεγανοποιήσεων με κάθε είδους μεμβράνες, βρίσκεται στη σωστή σφράγιση των αρμών.

Για αυτοκόλλητες ασφαλτικές ταινίες αλουμινίου στις καλύτερες τιμές και τη μεγαλύτερη ποικιλία καλέστε μας στο 2310 428900.

 ΤΕΛΟΣ 1ΟΥ ΜΕΡΟΥΣ
 
Χρήστος Στρογγύλης
Πολ. Μηχ/κός – MBA – DipM

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου